9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych

Miejsce
Zakopane
Organizator
Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury
Data
11 sierpnia 2018

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich a do tego śpiew i  żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie: 9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych, które organizowane będą w dniach 11-15 sierpnia 2018 r. w Zakopanem.

Ta unikatowa impreza, promująca Region Tatrzański, przybliża jego tradycje, historię, kulturę i … wabi kuchnią regionalną.

Targi zainauguruje konferencja pn. „Miód i pszczelarstwo w kulturze europejskiej”. Zwiedzający będą mogli brać udział w warsztatach rękodzieła artystycznego, konkursach, prezentacjach i degustacjach potraw oraz napojów, pokazach kulinarnych mistrzów Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz innych atrakcjach.

Zaplanowano wiele interesujących imprez towarzyszących: Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy, Konkurs na Najlepszy Oscypek, Konkurs na Najładniejsze Stoisko. Znakomitym uzupełnieniem Targów będzie ekspozycja podhalańskiego dziedzictwa kulturowego w Zarembku Tradycji.

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
21 grudnia 2017

Podobne artykuły

Puchar Polski Mięsa Drobiowego

23 listopada 2018

4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 1. Ogólnopolski Konkursu Kulinarny o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego. Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

przeczytaj całość

MADE Restaurant w Gdyni

9 listopada 2018

Lokalne spotkania liderów polskiej gastronomii w 2018 roku przebiegają pod wspólnym hasłem BĄDŹ TRZY KROKI PRZED I... ZARABIAJ. Precyzyjnie dobrani eksperci - praktycy już 28 listopada w Hotel Courtyard by Marriott w Gdyni, podczas prelekcji podzielą się swoimi sposobami, narzędziami i doświadczeniem. Kogo posłuchacie?

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl