Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na targach EuroGastro

21 marca 2019

Czym jest wszechstronność dla gastronomii? Dlaczego tak ważna dla Transgourmet i Selgros Cash&Carry jest współpraca z najlepszymi szefami kuchni w kraju i za granicą? Jak szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, prowadzone przez największych ekspertów z branży wpływają na rozwój setek restauracji w Polsce? Odpowiedzi na te pytania będzie można odnaleźć na tegorocznych targach EuroGastro. Na stoisku Transgourmet i Selgros zostanie zaprezentowana nie tylko oferta produktów skierowanych do różnych grup klientów czy dotychczasowe osiągnięcia Instytutu Kulinarnego, ale także odbędą się pokazy kulinarne polskich medalistów Kulinarnego Pucharu Świata.

przeczytaj całość

Wiosenne edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem #SzanujJedzenie

21 marca 2019

Festiwal najlepszych restauracji Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. W nadchodzącej wiosennej edycji festiwalu, która odbędzie się w dniach 3-17 kwietnia, weźmie udział 400 restauracji z 35 miast. Ideą przewodnią festiwalu będzie walka z marnowaniem żywności.

przeczytaj całość

Nowa restauracja Sphinx przy Kruczej w Warszawie

21 marca 2019

W stolicy otwarto nową restaurację sieci Sphinx, należącej do spółki Sfinks Polska. Lokal mieści się w Śródmieściu przy ulicy Kruczej 16/22 i jest prowadzony w modelu franczyzowym. Jest to już osiemnasta restauracja w Warszawie działająca pod szyldem Sphinx.

przeczytaj całość

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

21 marca 2019

21-22 czerwca w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw odbędzie się 11. edycja konkursu kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.

przeczytaj całość

Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego - zgłoszenia do 10 maja

21 marca 2019

7 czerwca w Ostoi Chobienice k. Zbąszyna odbędzie się 6. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego. Zwycięzca konkursu otrzyma tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2019 oraz nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

przeczytaj całość

14. Festiwal Śląskie Smaki

20 marca 2019

Jak co roku w czerwcu czeka nas niezwykłe wydarzenie kulinarne – Festiwal Śląskie Smaki! Czternasta już edycja odbędzie się 16 czerwca w pięknym parku przy Pocysterskim Zespole Klasztorno-Pałacowym w Rudach.

przeczytaj całość

10. Sweettargi - jubileuszowe atrakcje

20 marca 2019

23-25 marca w Katowicach odbędą się 10. jubileuszowe Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie., które zaprezentują najnowsze światowe trendy i nowinki z branży.

przeczytaj całość

Dni otwarte nowej Akademii Kulinarnej Farutex w Krakowie

20 marca 2019

5 marca Bidfood Farutex otworzył nową Akademię Kulinarną w Krakowie. Dni otwarte profesjonalnego studia kulinarnego przyciągnęły ponad 200 gości.

przeczytaj całość

Członkowie programu Radisson Rewards mogą wykorzystywać punkty w ponad 35 liniach lotniczych

20 marca 2019

Z dniem 1 marca 2019 r. międzynarodowy program lojalnościowy Radisson Rewards™ sieci Radisson Hotel Group™ poszerza portfel partnerów wśród linii lotniczych w celu umożliwienia członkom programu Radisson Rewards wykorzystanie punktów w ponad 35 liniach lotniczych.

przeczytaj całość

16. Dorszowe Żniwa – znamy termin i miejsce

19 marca 2019

6 lipca w Hotelu Trzy Wyspy*** w Świnoujściu odbędą się Dorszowe Żniwa czyli Mistrzostwa Polski w potrawach z ryb morskich.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl