Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Winterhalter Polska sponsorem głównym na EuroGastro

13 marca 2019

Wielkie święto polskiej gastronomii zbliża się wielkimi krokami! Już pod koniec marca, dokładnie w dniach 27-29 marca w nadarzyńskim PTAK Warsaw Expo odbędzie się najważniejsza impreza dla branży – 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019! Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia – Sponsora Głównego. W tym roku, na stoisku A1 firma Winterhalter Polska oprócz pełnej ekspozycji najlepszych na rynku zmywarek gastronomicznych przygotowała również wiele atrakcji we współpracy z wyjątkowymi partnerami.

przeczytaj całość

Żurawina Crunchy Cranberries™ z Ocean Spray

13 grudnia 2018

Na Międzynarodowych Targach Spożywczych SIAL w Paryżu, które odbyły się w dniach 21-25 października, firma Ocean Spray wraz z Bösch Boden Spies, producentem składników z Hamburga, zaprezentowała pierwszą na świecie Crunchy Cranberries™ - suszoną, słodzoną żurawinę.

przeczytaj całość

Sweet potato fries – Frytki z batatów!

12 grudnia 2018

Sweet potato fries firmy Farm Frites, to nowoczesny, modny produkt i propozycja dla restauracji, które poszukują wyróżnienia i podążają za trendami. Te długie frytki nie tylko świetnie wyglądają, ale pozwalają też zrobić wrażenie na konsumencie przez maksymalne wypełnienie talerza.

przeczytaj całość

Herbata Assam z migdałami

12 grudnia 2018

Doskonałej jakości czarna herbata Assam z dodatkiem najlepszej jakości migdałów daje esencjonalny napar o pełnym, gładkim, słodowym smaku i długotrwałym finiszu z nutą migdałowej słodyczy.

przeczytaj całość

Pora na kulinarną rozgrzewkę? Tak, Chef!

12 grudnia 2018

W sezonie zimowym Chefs Culinar stawia na aromatyczne propozycje. Chef poleca rozgrzewającą przyprawę do grzańca marki Wiberg. Mieszanka jest zrównoważoną kompozycją owocowych nut pomarańczy i cytryny, goździków oraz subtelnej wanilii.

przeczytaj całość

Nowy Tork Reflex™

6 grudnia 2018

Tork Reflex™ dozownik do ręczników centralnie dozowanych to idealne rozwiązanie, które zostało zaprojektowane tak, by ułatwiać wycieranie rąk i powierzchni roboczych w profesjonalnych środowiskach pracy.

przeczytaj całość

Gratin z batatów

5 grudnia 2018

Po frytkach z batatów przyszedł czas na kolejne słodkie produkty w portfolio Aviko. Na rynku pojawiły się gratiny ze słodkich ziemniaków w dwóch wariantach: opakowaniu zawierającym 14 sztuk o masie 75 g każda oraz opakowaniu do systemu Gastro Norm.

przeczytaj całość

Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice

27 listopada 2018

Dolnośląska Mąka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, który gwarantuje wyśmienitą jakość i smak pysznych, domowych dań. Typ 450, świadczący o wysokim przemiale mąki, bardzo jasny kolor i wyjątkowa lekkość są szczególnie doceniane przy wypieku delikatnych ciast.

przeczytaj całość

Świeża cielęcina od Bidfood Farutex

21 listopada 2018

Różowa, zdrowa, pyszna – trzy cechy wystarczą, aby opisać cielęcinę idealną! Choć ten rodzaj mięsa kojarzyć się może ze świątecznymi potrawami, sprawdzi się w każdym sezonie. Dlatego w ofercie Bidfood Farutex znalazły się m.in. górka cielęca bez kości i z długą kością, górna zrazowa czy polędwica.

przeczytaj całość

Bakalie od Bidfood Farutex

21 listopada 2018

W świątecznym menu nie może zabraknąć bakalii – tradycyjnego dodatku, który posmakuje zarówno w klasycznych, jak i nowoczesnych potrawach. W ofercie Bidfood Farutex suszone owoce, pestki czy orzechy znajdziecie w marce własnej Cook Basic.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl