Bocuse d'Or Europe 2018 - Norwegowie znów sięgnęli po złoto | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Bocuse d'Or Europe 2018 - Norwegowie znów sięgnęli po złoto

Christian André Pettersen z Norwegii zwyciężył w środę w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d'Or Europe 2018. Drugie miejsce zajął Sebastian Gibrand z Szwecji, a trzecie Kenneth Toft-Hansen z Danii. Wielki finał w którym rywalizowały 20 kraje odbył się 11-12 czerwca w Turynie.

Jury pod przewodnictwem szefów kuchni Jérôme Bocuse, Tamása Szélla, Carlo Cracco i Enrico Crippy, przyznało pierwsze miejsce 28-letniemu André Pettersen za wyjątkową kreatywności, która wykraczała poza prostotę i jakość produktów piemonckiej i tradycyjnej kuchni włoskiej.

Przypominamy, że reprezentacja Norwegii wygrywa europejską selekcję po raz drugi, a na podium Bocuse d'Or staje już po raz czternasty.

Do finału Bocuse d'Or, który odbędzie się podczas targów gastronomicznych Sirha w Lyonie, zakwalifikowały się także drużyny z Finlandii, Francji, Belgii, Szwajcarii, Węgier, Islandii, Wielkiej Brytanii oraz Włoch.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 czerwca 2018

Podobne artykuły

8. Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego za nami

15 października 2018

6-7 października podczas Wojewódzkiego Święta Karpia oPolskiego na Zamku Książęcym w Niemodlinie odbył się konkurs kulinarny Czas na rybę. W konkursie dla uczniów szkół gastronomicznych zwyciężyła drużyna ze szkoły w Gorzowie Śląskim. Drugie miejsce zdobyli uczniowie szkoły z Kluczborka. Natomiast trzecią nagrodę otrzymała drużyna z Opola. Natomiast w konkursie dla restauratorów pierwsze miejsce zajęła restauracja Nad Stawem z Bogacicy, drugie Bistro Finezja z Tułowic, a trzecie Restauracja Bajka z Grodźca.

przeczytaj całość

W służbie przyszłym pokoleniom

15 października 2018

20 października już po raz czternasty na całym świecie obchodzony będzie Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni (International Chefs Day), ustanowiony przez dr. Billy Gallaghera w 2004 r., wybitnego lidera, mentora i ówczesnego prezydenta Stowarzyszenia WACS/WorldChefs - mówi Joanna Ochniak, przewodnicząca Komitetu obchodów Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl