Chrupiąca zapiekanka po włosku | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Chrupiąca zapiekanka po włosku

Sylwia Ładyga, uczestniczka 5. edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Skarby Serowara przygotowała walentynkowy przepis na chrupiące zapiekanki po włosku z serem Bursztyn.

CHRUPIĄCE ZAPIEKANKI PO WŁOSKU – Z BURSZTYNEM, PESTO I POMIDORAMI

SKŁADNIKI:

  • ciasto francuskie – 200 g
  • pomidor – 1 szt.
  • domowe pesto bazyliowe – ok. 100 g
  • ser żółty BURSZTYN Skarby Serowara – 100 g
  • świeży szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • żółtko do posmarowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Z ciasta francuskiego wycinamy okręgi, nakładamy porcję pesto bazyliowego. Dodajemy starty Bursztyn oraz plaster pomidora. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem, oprószamy solą oraz pieprzem i zapiekamy ok. 20 minut/200°C. Zajadamy na gorąco ze świeżymi ziołami!

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Przepisy
Tagi
Data dodania
9 lutego 2018

Podobne artykuły

Chłodnik litewski

4 lipca 2018

Gotujemy bulwy buraków, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewki i ogórka również ścieramy na kawałki o podobnej wielkości. Botwinkę gotujemy na parze i lekko ostudzoną kroimy. Do tak przygotowanych warzyw dodajemy jogurt, sok z cytryny oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.

przeczytaj całość

Krem z białych szparagów

5 czerwca 2018

Szparagi bardzo dokładnie obieramy (skórka jest bardzo gorzka i twarda) i kroimy na plasterki, zostawiamy osobno główki szparagów o długości ok 2-3 cm.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl