Drugi lokal sieci Bobby Burger w Poznaniu | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Drugi lokal sieci Bobby Burger w Poznaniu

Zaledwie rok po debiucie sieci Bobby Burger w CH Posnania, w Poznaniu otwarto drugi lokal pod szyldem tej marki.  – Galeria Avenida to jeden z największych tego typu obiektów w Wielkopolsce. Znajduje się w nim ponad 200 sklepów oraz kilkadziesiąt restauracji. Nie mogliśmy przejść obok tego faktu obojętnie i zdecydowaliśmy się dopełnić ofertę gastronomiczną galerii o prawdziwą burgerownię w duchu slow food – mówi Maciej Sobolewski, marketing manager sieci Bobby Burger.

Lokalny akcent

W nowym lokalu sieci Bobby Burger znajdziemy artystyczny, lokalny akcent. Jest to mural zaprojektowany i wykonany przez miejscową artystkę – Alicję Białą, której prace zdobią ściany nie tylko w Polsce, ale także m.in. w Meksyku, Portugalii czy USA. Mural o powierzchni 16 mkw. nawiązuje do bardzo dobrego położenia galerii Avenida, czyli bezpośredniego połączenia z dworcem kolejowym i autobusowym – co sprawia, że każdego dnia spotykają się tu nie tylko poznaniacy, ale także liczni podróżni. Z kolei maski zasłaniające twarze namalowanych postaci przywołują na myśl jedno z najważniejszych wydarzeń artystycznych Europy - Malta Festival Poznań. – Spójny wizerunek marki Bobby Burger jest dla nas bardzo ważny, jednak nie zapominamy o lokalnym akcencie - w końcu to z myślą o naszych Klientach wchodzimy do nowych miast oraz otwieramy kolejne punkty w lokalizacjach, w których marka Bobby Burger zdobyła już grono wiernych fanów. Dlatego we wnętrzu naszego nowego lokalu znajduje się mural inspirowany miastem Poznań – dodaje Maciej Sobolewski. 

Klasyki i sezonowe nowości w menu

W ofercie poznańskiego lokalu sieci Bobby Burger, poza kultowymi burgerami 100% wołowina, znajdziemy burgery drobiowe i aż 4 pozycje wegetariańskie. Nowe wrażenia smakowe zapewnia zmieniane co 3 miesiące menu sezonowe. Aby spełnić oczekiwania wszystkich klientów, Bobby Burger wprowadził także bezglutenowy wariant bułki oraz możliwość modyfikowania składników – od serów, po sosy, warzywa i kotlety. W menu dostępne są również m.in. frytki z autorską przyprawą, kawa z ekspresu kolbowego czy lemoniada.

Bobby Burger w galerii Avenida (Poznań, ul. Stanisława Matyi 2) otwarty jest od poniedziałku do soboty w godzinach 9:00 – 21:00 oraz w niedziele w godzinach 9:00 – 20:00. To 38 lokal sieci na terenie Polski i 14 burgerownia własna (reszta to lokale franczyzowe).

O marce

Bobby Burger to pierwsza i zarazem największa polska sieć burgerowni. To marka tworzona dla aktywnych i dynamicznych osób, lubiących wielkomiejski gwar. Jej początki sięgają 2012 roku, kiedy to dwóch znajomych wyruszyło food truckiem na ulice Warszawy. Zaledwie rok później pojawił się pierwszy lokal w samym centrum stolicy, przy ul. Żurawiej. W ciągu kolejnych sześciu lat Bobby Burger na stałe wpisał się w gastronomiczne serca 17 polskich miast, takich jak m.in. Warszawa, Olsztyn, Poznań, Łódź, Szczecin, Kraków, Wrocław, Bydgoszcz czy Lublin. Bobby Burger planuje w dalszym ciągu mocno akcentować swoją obecność w kulturze miejskiej, a nowa oferta franczyzowa marki stanowi zapowiedź jej intensywnej ekspansji na polskim rynku. Od początku istnienia, marce przyświeca hasło: REAL FOOD, REAL PEOPLE – prawdziwe jedzenie dla prawdziwych ludzi. Jedną z autorskich inicjatyw marki jest Bobby Team, wspierający pasję, energię i dynamizm młodych ludzi.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
8 lutego 2019

Podobne artykuły

Selgros Cash&Carry i Transgourmet zapraszają na Dzień Kuchni Rumuńskiej

22 lutego 2019

Dzisiaj w restauracji Brasserie w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą odbędzie się Dzień Kuchni Rumuńskiej, czyli pokaz kulinarny połączony z degustacją. Gotować będzie Laurentin Hairadin, zwycięzca rumuńskiego programu kulinarnego Arena Bucatarilor, w towarzystwie uczestników Masterchef Polska: Lorka Zediu i Gai Kuroń. Spotkanie poprowadzi Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Wydarzenie jest bezpłatne i otwarte dla wszystkich gości.

przeczytaj całość

Wystartował konkurs World Class 2019

22 lutego 2019

Ponad 10 000 barmanów na świecie będzie ubiegać się o przepustkę do 11. finału konkursu World Class. Po raz piąty do wyścigu dołączą barmani z Polski. Rekrutacja trwać będzie do 14 marca. Zwycięzca wyjedzie na zawody do światowej stolicy whisky czyli Szkocji.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl