Festiwal Kuchni Greckiej – regulamin

Wydarzenia

Festiwal Kuchni Greckiej – regulamin

13 lutego 2019

29 marca podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Nadarzynie odbędzie się 14. Festiwal Kuchni Greckiej. Celem konkursu jest promowanie młodych utalentowanych kucharzy, udokumentowanie ich wiedzy zawodowej oraz promocja produktów i kuchni greckiej. Organizatorem konkursu jest Theofilos Vafidis i przy wsparciu merytorycznym Chef’s Club of Greece – Poland Branch Office i MT Targi Polska.

Każdy uczestnik ma za zadanie przygotować danie główne (filet z indyka firmy Janex, okra mrożona cała- Oerlemans, bakłażan świeży, por świeży, grecka oliwa z oliwek Extra Virgin) oraz deser (praliny Luxury firmy Criollo autorstwa Marcina Paździorza). Czas przygotowania, od momentu wejścia na stanowisko pracy, do momentu ustawienia wszystkich siedmiu porcji na ladzie ekspozycyjnej nie może przekroczyć 1 godzinę i 15 minut.

W celu przygotowania zgłoszenia konkursowego, każdy uczestnik chcący wziąć udział w konkursie zobowiązany jest podać adres restauracji do 20 lutego celem przesłania 5 próbek pralin do przygotowania deseru, z których uczestnik wybiera 3 obowiązkowe praliny, które zaznacza w załączniku oraz przesyła wraz ze zgłoszeniem do organizatora konkursu.

Zgłoszenie należy przesyłać do 11 marca na adres event@vafidis.pl w formacie PDF.

Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się 29 marca podczas Uroczystej Gali w hotelu Radisson Blu Sobieski, plac Atrura Zawiszy 1 w Warszawie o godz. 20. Główną nagrodą w konkursie jest wyjazd na tygodniowy pobyt w Grecji dla dwóch osób ufundowany przez Biuro Podróży Mouzenidis Travel www.mouzenidis.pl, za zajęcie drugiego miejsca w konkursie uczestnik otrzyma wyjazd do fabryki Convoterm w Niemczech.

Wszystkie informacje nie objęte regulaminem, proszę kierować do:

sprawy merytoryczne: Theofilos Vafidis e-mail: teo@vafidis.pl tel. kom. 608 688 677

sprawy organizacyjne: Łukasz Warych e-mail: event@vafidis.pl tel. kom. 608 689 097, 790 807 055.