Festiwal Śląskie Smaki | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Festiwal Śląskie Smaki

Miejsce
Pszczyna
Organizator
Śląska Organizacja Turystyczna i UM Pszczyna
Data
17 czerwca 2018

Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej, zachęcenie zawodowych kucharzy do propagowania różnorodności kuchni woj. śląskiego i wprowadzania dań kuchni regionalnych do menu lokali. Konkurs odbędzie się 17 czerwca na rynku w Pszczynie w trzech kategoriach: kucharzy profesjonalistów, uczniów szkół gastronomicznych oraz zespołów amatorskich. Każda z ekip musi wykonać trzy dania regionalnej kuchni woj. śląskiego (ze szczególnym naciskiem na kuchnie: jurajską, beskidzką, zagłębiowską i śląską). Za zajęcia I, II, III miejsca zostaną wręczone dyplomy, statuetki (Złoty, Srebrny bądź Brązowy Durszlak) oraz nagrody rzeczowe. Natomiast zdobywcy pierwszego miejsca we wszystkich kategoriach mają prawo do używania tytułu: Ekspert Śląskich Smaków 2018. Ostateczna lista uczestników zostanie opublikowana na stronie internetowej konkursu www.slaskiesmaki.pl do 8 czerwca. Organizatorami konkursu są: Śląska Organizacja Turystyczna i Urząd Miasta Pszczyna.

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
4 czerwca 2018

Podobne artykuły

Puchar Polski Mięsa Drobiowego

23 listopada 2018

4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 1. Ogólnopolski Konkursu Kulinarny o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego. Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

przeczytaj całość

MADE Restaurant w Gdyni

9 listopada 2018

Lokalne spotkania liderów polskiej gastronomii w 2018 roku przebiegają pod wspólnym hasłem BĄDŹ TRZY KROKI PRZED I... ZARABIAJ. Precyzyjnie dobrani eksperci - praktycy już 28 listopada w Hotel Courtyard by Marriott w Gdyni, podczas prelekcji podzielą się swoimi sposobami, narzędziami i doświadczeniem. Kogo posłuchacie?

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl