FOODEXPO i POLFISH 2019 w Gdańsku | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

FOODEXPO i POLFISH 2019 w Gdańsku

29-31 maja w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku odbędą się 15. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH - jedyne w Polsce i jedne z największych w Europie specjalistyczne targi branży rybnej oraz Targi Spożywczo-Gastronomiczne FOODEXPO - największe targi spożywcze w Polsce północnej. Patronat Honorowy sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Targi FOODEXPO i POLFISH odbywają się w edycji 2-letniej, synergia projektów pozwala na prezentację szerszej oferty w tym samym miejscu i czasie.

Kolejna edycja imprezy ma być odpowiedzią na zainteresowanie i zapotrzebowanie odbiorców, świadomych konieczności zbliżenia się do natury i dbałości o zdrowie oraz poszukujących artykułów wyjątkowych. Tak więc obok produktów rybnych, mleczarskich, zbożowych i dietetycznych, pojawią się produkty regionalne małych i średnich firm, płody z farm i hodowli ekologicznych, lokalne przetwórnie i gospodarstwa, zakłady przetwórstwa trzody, bydła i dziczyzny czy grupy rybackie.

Udział w tegorocznej imprezie potwierdzili wiodący polscy producenci i importerzy ryb i owoców morza. Oprócz tradycyjnych produktów świeżych, mrożonych, konserwowych, wędzonych, marynowanych, znajdą się także rybne wyroby garmażeryjne i typu convenience. Szeroką ofertę zaprezentują spółdzielnie mleczarskie, producenci napojów alkoholowych i bezalkoholowych, dystrybutorzy przypraw, asortymentu dla piekarstwa i cukiernictwa, mrożonek, bakalii, a nawet kwiatów jadalnych.

Kategoria technologii reprezentowana będzie przez producentów i dystrybutorów maszyn i urządzeń dla przetwórstwa, jak urządzenia wędzarnicze, systemy chłodzące i pakujące. Pojawią się także przedsiębiorstwa oferujące kompleksowe projektowanie linii technologicznych, wdrażanie systemów produkcyjnych oraz sprzęt do utylizacji odpadów. Nie zabraknie również wyposażenia dla gastronomii i sklepów. Dużą grupę wystawców stanowić będą dostawcy pojemników i opakowań zarówno dla przetwórstwa, jak i firm cateringowych.

Z zakresu akwakultury obecne będą firmy zajmujące się hodowlą ryb morskich jak: dorada i okoń morski oraz słodkowodnych: karp i pstrąg. Nie zabraknie także producentów pasz, systemy do przechowywania i transportu ryb oraz urządzeń i sprzętu do hodowli.

Ofertę utrzymania czystości i bezpieczeństwa w zakładach przetwórstwa spożywczego przedstawią dystrybutorzy największych światowych marek artykułów BHP – odzieży jednorazowej, obuwia, rękawic, okularów ochronnych, środków czyszczących, jak również producenci urządzeń myjących i suszących. Właściciele obiektów gastronomicznych znajdą propozycje odzieży ochronnej, uniformów personalizowanych dla pracowników, tekstyliów, naczyń, nowoczesnych urządzeń kuchennych, sztućców, mebli i akcesoriów.  Wśród wystawców pojawią się dostawcy kas fiskalnych, czytników kart i urządzeń do etykietowania.

Na targach zaprezentowane zostaną najnowsze rozwiązania w transporcie spożywczym jak monitoring pojazdów, innowacyjne oprogramowania i agregaty chłodzące. Udział zapowiedzieli dealerzy samochodów dostawczych i użytkowych dla gastronomii oraz producenci sklepów mobilnych.

Akademia Zza Lady organizuje warsztaty dla pracodawców „Motywowanie pracowników i zwiększanie ich zaangażowania - jak zatrzymać pracownika w firmie”.

W ciągu 3 dni targi odwiedza 5 tys. gości branżowych z ponad 30 krajów, głównie właściciele i menedżerowie sklepów i hurtowni spożywczych oraz rybnych, sieci supermarketów, dyskontów, obiektów gastronomicznych i hotelarskich, firm cateringowych, piekarni, cukierni. Szefowie kuchni czy właściciele restauracji, kierownicy sklepów czy firm cateringowych znajdą wszystko co niezbędne, aby zadowolić swoich klientów.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Aktualności
Tagi
Data dodania
11 stycznia 2019

Podobne artykuły

Za nami Wielki Finał 15. edycji Coupe du Monde de la Patisserie

6 lutego 2019

W dniach 27-28 stycznia 2019 r. podczas targów Sirha w Lyonie odbył się po raz 15. Wielki Finał jednego z najbardziej prestiżowych konkursów cukierniczych na świecie Coupe du Monde de la Patisserie.

przeczytaj całość

X Europejskie Targi Produktów Regionalnych

4 lutego 2019

W dniach 11-15 sierpnia br. odbędzie się 10. jubileuszowa edycja Europejskich Targów Produktów Regionalnych. W Zakopanem swoje produkty zaprezentują producenci m.in żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy, będzie to również doskonała okazja do zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym różnych regionów Europy.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl