Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – już w najbliższą sobotę

Newsy

Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – już w najbliższą sobotę

11 lipca 2018

14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja Konkursu Kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Głównym celem konkursu jest promocja produktów naturalnych, aktywizacja społeczna oraz budowanie w środowisku lokalnym świadomości dotyczącej walorów produktów naturalnych pod nazwą „Dary Lasów”. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: polędwica z sarny, kurki, dowolny Fond w paście CHEF Nestlé Professional. Natomiast obowiązkowymi produktami do przygotowania deseru są: polska jagoda leśna (borówka czarna) i miód wielokwiatowy. Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy m.in. OSSKiC i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.