Junior Culinary Cap | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Junior Culinary Cap

Miejsce
Kielce
Organizator
Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy oraz firmy Unilever, Hotel Kongresowy-Centrum Biznesu i Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.
Data
6 lutego 2019

6 lutego odbędzie się druga edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap organizowana przez Fundację Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy oraz firmy Unilever, Hotel Kongresowy - Centrum Biznesu i Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.

Jak w roku poprzednim mottem konkursu jest „Ogień, patelnia, talerz - powrót do korzeni”. Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych, którzy ukończyli 13 lat, ale nie skończyli 21 roku życia.

Konkurs jest zorganizowany wg zasad regulaminowych (WACS) World Association of Chefs Societies. Składa się z dwóch etapów: uczniowie przygotowują własne, autorskie receptury, w których muszą wykorzystać składniki obowiązkowe (łosoś świeży, soczewica (dowolny rodzaj) i Primerba Knorr Professional (dowolny smak).

Aby wziąć udział w eliminacjach należy danie wykonać, sfotografować i wraz z załącznikami wysłać w terminie do dnia 18 stycznia na adres fundacjakulinarnakielce@gmail.com. Uczestnicy, którzy pomyślnie przejdą pierwszy etap (8 osób) zostaną zaproszeni na finał konkursu, który się odbędzie 06 lutego w Hotelu Kongresowym Centrum Biznesu przy Al. Solidarności 34 w Kielcach. Początek konkursu o godz. 9.30.

Czas przygotowania potraw konkursowych wynosi 90 minut.

Drużyny startują w dwóch sesjach czasowych po cztery osoby.

W jednej sesji czasowej dwóch uczestników wchodzą na stanowisko o określonej godzinie, kolejne dwie osoby w odstępie 15 minut po sygnale Jury technicznego.

Uczestnicy Konkursu otrzymują dyplomy i upominki rzeczowe od sponsorów, a laureaci dyplomy, medale, statuetki i nagrody rzeczowe od sponsorów, zaproszenia na szkolenia kulinarne. Szkoła, której uczestnik zwycięży otrzyma Puchar Grand Prix i podziękowanie za wysiłek i wkład w kształcenie uczniów. Puchar Grand Prix ufunduje zarząd Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy.

Pełny regulamin konkursu dostępny jest na stronie www.fundacjakulinarnakielce.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
7 stycznia 2019

Podobne artykuły

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

21 marca 2019

21-22 czerwca w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw odbędzie się 11. edycja konkursu kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.

przeczytaj całość

Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego

21 marca 2019

7 czerwca w Ostoi Chobienice k. Zbąszyna odbędzie się 6. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego. Zwycięzca konkursu otrzyma tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2019 oraz nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl