Kanapka z koftami wołowymi nadziewanymi kozim serem…

Kanapka z koftami wołowymi nadziewanymi kozim serem…

12 sierpnia 2014

KANAPKA Z KOFTAMI WOŁOWYMI NADZIEWANYMI KOZIM SEREM, KONFITURĄ CEBULOWĄ I SAŁATKA Z WARZYW

Michał Tkaczyk – Hotel Bristol w Warszawie

 

  • Łopatka wołowa QMP – 400 g
  • Ser kozi twardy – 150 g
  • Tymianek
  • Cebula czerwona – 350 g
  • Ocet balsamiczny – 100 ml
  • Cukier – 80 g
  • Wino czerwone – 150 ml
  • Ciabatta lub Focaccia – 4 szt.
  • Papryka czerwona – 1 szt.
  • Ogórek zielony – 0,5 szt.
  • Rzodkiewki – 6 szt.
  • Pomidorki koktajlowe 8 szt.
  • Mix sałat – 120 g

Sposób wykonania:

Mięso grillujemy lub smażymy w małej ilości tłuszczu na patelni, układamy na pieczywie sałatę warzywa oraz kofty wołowe i podajemy z konfiturą cebulową.