Kino Kulinarne na Transatlantyku | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kino Kulinarne na Transatlantyku

Już po raz ósmy wyruszymy na Transatlantyku w filmowy rejs szlakiem wyznaczonym przez wielkich mistrzów kuchni. W ramach wyjątkowo lubianej przez widzów sekcji Kino Kulinarne pokazane zostaną znakomite filmy o tematyce kulinarnej i okołokulinarnej — obrazy poświęcone jedzeniu, kuchni, ale też osobiste i przez to fascynujące historie życia wielkich gwiazd z kulinarnego świata. Kluczem do Kina Kulinarnego jest idea zdrowej żywności, wolnej od chemii i GMO, wytwarzanej w opozycji do masowej, przemysłowej produkcji, a jednocześnie idea niespiesznego spotkania i rozmowy. Warto dodać, że Kino Kulinarne to autorski cykl Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Berlinie, a Transatlantyk ma wyłączność na jego prezentację w Polsce i jest jednym z dwóch festiwali filmowych na świecie, który współpracuje z Berlinale Kulinarisches Kino. Nad programem cyklu od 8 lat czuwa twórca i wieloletni kurator tej sekcji na Berlinale - Thomas Struck. W tegorocznym Kinie Kulinarnym zobaczymy filmy: „Jedz i pij, mężczyzno i kobieto” („Eat Drink Man Woman”, reż. Ang Lee, kolacja: Wojciecha Modesta Amaro), „Alain Ducasse – kuchenne wyzwania” („The Quest of Alain Ducasse”, reż. Gilles de Maistre, kolacja: Kurta Schellera i Roberta Skubisza), „Kubańskie historie” („Cuban Food Stories”, reż. Asori Soto, kolacja: Roberta Sowy), „W poszukiwaniu izraelskiej kuchni” („In search of Israeli Cuisine”, reż. Roger Sherman, kolacja: Marcina Popielarza), „Wino we krwi” („Our Blood is Wine”, reż. Emily Railsback, kolacja Justyny Słupskiej Kartaczowskiej).

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
5 lipca 2018

Podobne artykuły

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na targach EuroGastro

21 marca 2019

Czym jest wszechstronność dla gastronomii? Dlaczego tak ważna dla Transgourmet i Selgros Cash&Carry jest współpraca z najlepszymi szefami kuchni w kraju i za granicą? Jak szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, prowadzone przez największych ekspertów z branży wpływają na rozwój setek restauracji w Polsce? Odpowiedzi na te pytania będzie można odnaleźć na tegorocznych targach EuroGastro. Na stoisku Transgourmet i Selgros zostanie zaprezentowana nie tylko oferta produktów skierowanych do różnych grup klientów czy dotychczasowe osiągnięcia Instytutu Kulinarnego, ale także odbędą się pokazy kulinarne polskich medalistów Kulinarnego Pucharu Świata.

przeczytaj całość

Wiosenne edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem #SzanujJedzenie

21 marca 2019

Festiwal najlepszych restauracji Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. W nadchodzącej wiosennej edycji festiwalu, która odbędzie się w dniach 3-17 kwietnia, weźmie udział 400 restauracji z 35 miast. Ideą przewodnią festiwalu będzie walka z marnowaniem żywności.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl