Klub Szefów Kuchni zagra – zagotuje dla WOŚP | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Klub Szefów Kuchni zagra – zagotuje dla WOŚP

Klub Szefów Kuchni w tym roku ponownie zagra – zagotuje dla WOŚP. – Przygotujemy wielki kocioł zupy dla 15 tys. osób i menu degustacyjne dla 600 gości Jurka Owsiaka –  mówi Jarek Walczyk, prezes KSK.

Klubowicze wraz z przyjaciółmi z branży i uczniami szkół gastronomicznych będą na Placu Defilad przy Pałacu Kultury i Nauki już od soboty (12.01.) godz. 14:00 do samego końca w dniu finału (13.01.)!

Harmonogram:

Sobota

14:00 - Startujemy z kotłem, w którym przygotujemy 15 tysięcy porcji zupy gulaszowej.

Do przygotowania m.in. 500 kg mięsa wołowego

Niedziela

02:00 – Rozpalamy w nocy ogień pod kotłem

10:00 – Do kotła trafią pierwsze składniki

13:15 – Rozpoczynamy wydawanie zupy

13:15/ 13.18 – JUREK OWSIAK przyjdzie osobiście zamieszać zupę gulaszową – relacja w TTV.

Wydamy 15 tysięcy porcji zupy dla wszystkich chętnych, którą ugotuje około 30 osób.

Klub Szefów Kuchni ma swoją puszkę WOŚP i każdy chętny może (nie musi) „podziękować” za gorącą, smaczną zupę gulaszową.

Ponadto Klub Szefów Kuchni nakarmi w specjalnie przygotowanej restauracji na Placu Defilad około 600 orkiestrowych gości Jurka Owsiaka. Każdy może zasilić puszkę KSK dla WOŚP min. 40 PLN i również zjeść specjalne menu degustacyjne, które przygotuje grupa 40 kucharzy z pomocą uczniów z: ZSGS w Olsztynie, ZSG przy ul. Poznańskiej w Warszawie, ZSGH przy ul. Majdańskiej także w Warszawie.

Menu w Restauracji Mistrzów:

Przystawka: Wędzony sum – palony ziemniak, mus z kalafiora, rukola.

Zupa: Zupa Pho – makaron ryżowy, gotowana wołowina

Danie główne (do wyboru):

Łosoś - pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Policzki wieprzowe – Demi-glace, pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Kurczak zagrodowy - pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Ravioli z warzywami ratatouille

Deser: Sernik – biała czekolada, czarna porzeczka, lody

27. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - zbieramy na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego dla specjalistycznych szpitali dziecięcych.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
11 stycznia 2019

Podobne artykuły

Gala Akademii Gastronomicznej w Polsce

22 marca 2019

21 marca w Hotelu Bristol w Warszawie odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA. Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.

przeczytaj całość

Fachowe porady od kucharzy dla kucharzy Infolinia ChefLine

22 marca 2019

Pytania związane z obsługą i planowaniem menu, porady dotyczące przepisów i procesów pracy – infolinia ChefLine firmy Rational udziela wszystkich odpowiedzi, w każdym zakątku świata. Wszędzie tam, gdzie można kupić urządzenie konwekcyjno-parowe Rational lub VarioCookingCenter, w cenę wliczona jest infolinia. Przez 365 dni w roku doświadczeni kucharze udzielają odpowiedzi i porad, pomagają w wyborze akcesoriów i korzystaniu z ConnectedCooking, a niekiedy zdradzają nawet skład swojej ulubionej mieszanki przypraw.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl