Konkurs barmański na Targach EuroGastro | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Konkurs barmański na Targach EuroGastro

Podczas tegorocznej edycji Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro swój debiut odnotuje konkurs barmański. Jego organizatorami są Fine Dine i Stowarzyszenie Polskich Barmanów.

Międzynarodowy Konkurs Barmański Barmatic Cup 2019 odbywa się w formule międzynarodowych 2-osobowych zespołów barmańskich, które podczas 10-minutowego występu mają wykonać określone zadanie polegające na perfekcyjnym przygotowaniu zamówienia dla 6 osób składającego się z: 
a) Smoothie 2 porcje 
b) Long drink (All day) 1 porcja 
c) Cocktail przygotowany na bazie kawy 1 porcja 
d) Świeżo wyciskany sok 1 porcja 
e) Perfekcyjny serwis wina musującego (3 zmrożone kieliszki) 
f) Hot finger food talerzyk.

Zawodnicy będą mieli do dyspozycji w pełni zaopatrzony bar oraz pełen asortyment szkła barowego. 

Jury degustacyjne, składające się z 6 członków, wśród których znajdzie się Mistrz Świata Barmanów Tomasz Małek, będzie oceniało wygląd, smak, aromat, idealne rozlanie, czystość pracy oraz komunikację zespołu w języku angielskim. Ocenie będzie też podlegać wykorzystanie urządzeń mających zastosowanie w codziennej pracy w profesjonalnie wyposażonym barze. 

Konkurs zaplanowano na 27 marca, w pierwszym dniu Targów EuroGastro i WorldHotel. Rozpocznie się w samo południe. 

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro i 12. edycja Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.


 

 
 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
14 marca 2019

Podobne artykuły

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na targach EuroGastro

21 marca 2019

Czym jest wszechstronność dla gastronomii? Dlaczego tak ważna dla Transgourmet i Selgros Cash&Carry jest współpraca z najlepszymi szefami kuchni w kraju i za granicą? Jak szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, prowadzone przez największych ekspertów z branży wpływają na rozwój setek restauracji w Polsce? Odpowiedzi na te pytania będzie można odnaleźć na tegorocznych targach EuroGastro. Na stoisku Transgourmet i Selgros zostanie zaprezentowana nie tylko oferta produktów skierowanych do różnych grup klientów czy dotychczasowe osiągnięcia Instytutu Kulinarnego, ale także odbędą się pokazy kulinarne polskich medalistów Kulinarnego Pucharu Świata.

przeczytaj całość

Wiosenne edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem #SzanujJedzenie

21 marca 2019

Festiwal najlepszych restauracji Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. W nadchodzącej wiosennej edycji festiwalu, która odbędzie się w dniach 3-17 kwietnia, weźmie udział 400 restauracji z 35 miast. Ideą przewodnią festiwalu będzie walka z marnowaniem żywności.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl