Kuchnia szkoleniowa NESTLÉ PROFESSIONAL

Newsy

Kuchnia szkoleniowa NESTLÉ PROFESSIONAL

28 października 2009

Nestlé Professional, część biznesu Nestlé dedykowana rynkowi Out-of-Home (OOH), wprowadza nowe rozwiązania, aby jeszcze lepiej odpowiadać na potrzeby swoich Klientów. 26 października br., w siedzibie Nestlé Polska S.A., została otwarta Kuchnia Szkoleniowa Nestlé Professional. Koncept powstał na bazie wieloletnich doświadczeń oraz współpracy opartej na partnerstwie w kontaktach z Szefami Kuchni, Restauratorami, a także Operatorami i Dystrybutorami. Podstawowym celem otwarcia Kuchni jest edukacja kulinarna wśród kucharzy, szefów kuchni, cukierników oraz szefów cukierni, a także uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych. „Dzięki Kuchni Szkoleniowej Nestlé Professional będziemy mogli udzielać jeszcze większego wsparcia naszym Partnerom, poprzez m.in. wspólne szkolenia i warsztaty kulinarne oraz wymianę poglądów i doświadczeń” – mówi Jerzy Pasikowski, Korporacyjny Doradca Kulinarny Nestlé Professional. W nowej kuchni przybliżymy Klientom praktyczną wiedzę na temat pełnego wykorzystania produktów firmy w gastronomii, a także wyposażymy ich w wiedzę, którą powinni posiadać przy stosowaniu nowych produktów.
W ramach dostarczania kreatywnych rozwiązań Klientom i promowania globalnej strategii Nestlé – Nutrition, Health & Wellness, Nestlé Professional realizuje program edukacyjny „Dekadówki”, skierowany do pracowników szkolnych stołówek. Na jego potrzeby wydano „20 pomysłów na smaczne i zdrowe dania obiadowe”. Jest to propozycja dla szkolnych intendentek, zawierająca kompleksową pomoc w komponowaniu pożywnych i prawidłowo zbilansowanych zestawów obiadowych dla dzieci i młodzieży, z uwzględnieniem ich potrzeb żywieniowych i typu posiłków serwowanych w placówkach edukacyjnych.
Nestlé Professional to dział koncernu spożywczego Nestlé, który zajmuje się kompleksową obsługą rynku Out-of-Home. Funkcjonuje na dwóch płaszczyznach: gastronomia oraz vending. Jest promotorem talentów kulinarnych wśród klientów organizując konkursy dla młodzików, kucharzy i amatorów dobrego gotowania, m.in.: Olimpiada Smaku.