Kujawsko-pomorski samorząd zachęca restauratorów do serwowania gęsiny | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kujawsko-pomorski samorząd zachęca restauratorów do serwowania gęsiny

Nieodłącznym elementem dorocznej jesiennej kampanii, prowadzonej przez samorząd województwa kujawsko-pomorskiego, jest serwowanie potraw z gęsiny przez restauracje z całej Polski. Liczba lokali gastronomicznych biorących udział w akcji Czas na gęsinę stale wzrasta.

Restauracje mogą zadeklarować swój udział do 11 listopada. Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko wypełnić formularz online czasnagesine.pl zawierający deklarację serwowania dań z gęsią w roli głównej co najmniej do 31 grudnia.

Obecnie odnotowano blisko sto zgłoszeń. Pełna lista restauracji biorących udział w akcji będzie dostępna na stronie czasnagesine.pl w zakładce Restauracje po zakończeniu naboru.

– Udział w kampanii jest dla restauratorów oczywiście opłacalny, co potwierdziły doświadczenia z lat poprzednich. Ale najwięcej na atrakcyjnym sezonowym poszerzeniu menu zyskają smakosze, bowiem kujawsko-pomorska gęsina to prawdziwe "niebo w gębie" - zachęca marszałek Piotr Całbecki.

Restauracje w zamian za serwowanie dań z gęsiny zyskują pomoc w promocji w ramach kampanii "Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina". Restauratorzy otrzymują rekomendacje od swoich klientów – lokal, który zdobędzie najlepsze opinie, zostanie nagrodzona. Oceny restauracji można dokonać na stronie czasnagesine.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
5 listopada 2018

Podobne artykuły

Veganmania w Warszawie

15 listopada 2018

Festiwal inicjatyw wegańskich - Veganmania po raz pierwszy od kilku lat zagości w stolicy. Wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 25 listopada w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich przy ul. Brackiej 25. Event organizowany jest przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki i ma na celu promocję roślinnego stylu życia.

przeczytaj całość

Czystość w restauracji

15 listopada 2018

Otwierając własną restaurację zastanawiamy się, co tak naprawdę przyciągnie i przekona do nas klientów. Czy będzie to profil samego miejsca, wyróżniające się menu czy też lokalizacja - mówi Monika Leśniak, manager restauracji L’Entre Villes w Sopocie.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl