Kulinarny Puchar Polski 2018 | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kulinarny Puchar Polski 2018

Miejsce
Poznań
Organizator
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Data
2 października 2018
2-3 października odbędzie się już 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski.  Konkursowi patronują najważniejsze w kraju stowarzyszenia branżowe: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników, Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz Euro-Toqes Polska.
Konkurs na przestrzeni lat ewoluował, zarówno pod względem umiejętności zawodników, jak i w obszarze regulaminu. W tym roku kolejne zmiany. – W 2018 r. organizatorzy KPP serwują kolejną porcję zmian. Przede wszystkim, zgodnie z decyzją Rady Programowej, zwiększy się liczba jurorów oceniających kucharzy. Co ważniejsze, zarówno podczas pierwszego, jak i drugiego dnia finału umiejętności uczestników będą weryfikowane przez jury, w skład którego wchodzić będą szefowie kuchni zarówno z Polski, jak i z zagranicy – minimum 5 sędziów degustacyjnych (w tym 3 z zagranicy) i dwóch technicznych (w tym 1 z zagranicy). Międzynarodowy, a co najważniejsze – stały, skład jury na cały okres trwania konkursu, to zmiana, która ma zapewnić jeszcze większą transparentność w systemie oceniania. Jurorzy będą mieli pełen obraz umiejętności danego uczestnika, a to z pewnością pozwoli na jego jeszcze bardziej rzetelną ocenę – objaśnia Agnieszka Glamowska, Dyrektor Projektu. W tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski finaliści muszą również nastawić się na przygotowanie nieco większej niż do tej pory porcji dania głównego, którego gramatura powinna wynosić pomiędzy 210-250 g.
 
Konkursy nominowane
  1. Kulinarny Rajd Mistrzów 10.11.2017 - zwycięzcy >>> 
  2. Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”  18.11.2017 - zwycięzcy >>>
  3. Konkurs „L’art De la cuisine Martell” 3.03.2018 - zwycięzcy >>
  4. Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra 10.03.2018 zwycięzcy >>>
  5. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego 8.06.2018
  6. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro 14.07.2018
  7. Festiwal Kuchni Dworskiej 21.07.2018
  8. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny 11.08.2018
  9. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” 02.06.2018
  10. Gęsina nie tylko na św. Marcina (nie odbędzie się z powodów technicznych).
 
 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
23 maja 2018

Podobne artykuły

Puchar Polski Mięsa Drobiowego

23 listopada 2018

4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 1. Ogólnopolski Konkursu Kulinarny o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego. Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

przeczytaj całość

MADE Restaurant w Gdyni

9 listopada 2018

Lokalne spotkania liderów polskiej gastronomii w 2018 roku przebiegają pod wspólnym hasłem BĄDŹ TRZY KROKI PRZED I... ZARABIAJ. Precyzyjnie dobrani eksperci - praktycy już 28 listopada w Hotel Courtyard by Marriott w Gdyni, podczas prelekcji podzielą się swoimi sposobami, narzędziami i doświadczeniem. Kogo posłuchacie?

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl