Kulinarny Puchar Polski 2018 | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kulinarny Puchar Polski 2018

Miejsce
Poznań
Organizator
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Data
2 października 2018
2-3 października odbędzie się już 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski.  Konkursowi patronują najważniejsze w kraju stowarzyszenia branżowe: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników, Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz Euro-Toqes Polska.
Konkurs na przestrzeni lat ewoluował, zarówno pod względem umiejętności zawodników, jak i w obszarze regulaminu. W tym roku kolejne zmiany. – W 2018 r. organizatorzy KPP serwują kolejną porcję zmian. Przede wszystkim, zgodnie z decyzją Rady Programowej, zwiększy się liczba jurorów oceniających kucharzy. Co ważniejsze, zarówno podczas pierwszego, jak i drugiego dnia finału umiejętności uczestników będą weryfikowane przez jury, w skład którego wchodzić będą szefowie kuchni zarówno z Polski, jak i z zagranicy – minimum 5 sędziów degustacyjnych (w tym 3 z zagranicy) i dwóch technicznych (w tym 1 z zagranicy). Międzynarodowy, a co najważniejsze – stały, skład jury na cały okres trwania konkursu, to zmiana, która ma zapewnić jeszcze większą transparentność w systemie oceniania. Jurorzy będą mieli pełen obraz umiejętności danego uczestnika, a to z pewnością pozwoli na jego jeszcze bardziej rzetelną ocenę – objaśnia Agnieszka Glamowska, Dyrektor Projektu. W tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski finaliści muszą również nastawić się na przygotowanie nieco większej niż do tej pory porcji dania głównego, którego gramatura powinna wynosić pomiędzy 210-250 g.
 
Konkursy nominowane
  1. Kulinarny Rajd Mistrzów 10.11.2017 - zwycięzcy >>> 
  2. Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”  18.11.2017 - zwycięzcy >>>
  3. Konkurs „L’art De la cuisine Martell” 3.03.2018 - zwycięzcy >>
  4. Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra 10.03.2018 zwycięzcy >>>
  5. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego 8.06.2018
  6. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro 14.07.2018
  7. Festiwal Kuchni Dworskiej 21.07.2018
  8. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny 11.08.2018
  9. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” 02.06.2018
  10. Gęsina nie tylko na św. Marcina (nie odbędzie się z powodów technicznych).
 
 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
23 maja 2018

Podobne artykuły

3. Światowy Szczyt Szefów Kuchni

11 października 2018

3. Światowy Szczyt Szefów Kuchni (Chefs World Summit) odbędzie się w dniach 25-27 listopada w Monako. Redakcja Poradnika Restauratora już po raz trzeci jako jedyny patron medialny z Polski specjalnie dla Was wspólnie z organizatorem przygotowała darmowe pakiety rejestracyjne. Wystarczy wejść na stronę www. chefsworldsummit.com i w rejestracji podać kod PORAD18. Zachęcamy do udziału.

przeczytaj całość

Wege Festiwal w w Pałacu Kultury i Nauki

10 października 2018

Już 14 października w Warszawie odbędzie się święto wszystkich wegan. Wege Festiwal, tym razem tylko w wersji wegańskiej, zawita do Pałacu Kultury i Nauki zrzeszając kilkudziesięciu mistrzów roślinnej sztuki kulinarnej z całej Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl