l?Art de la cuisine Martell 2010 – wyniki kwalifikacji

Newsy

l?Art de la cuisine Martell 2010 – wyniki kwalifikacji

26 lutego 2010

Komisja powołana przez organizatora konkursu l’Art de la cuisine Martell 2010 dokonała wstępnej selekcji uczestników na podstawie oceny opisu, receptury i zdjęcia zgłoszonej potrawy. Zwycięzka drużyna otrzyma PUCHAR PRZECHODNI i zakwalifikuje się do Kulinarnego Pucharu Polski.
Za tydzień w szranki staną reprezentacje:
* Hotel Hilton – Warszawa – drużyna ubiegłorocznych zwycięzców
* Restauracja Revello – Łódź – Przemysław Wieloch, Robert Głuda
* MS. Polonia – Świnoujście – Daniel Grycz, Tomasz Kozak
* Hotel Bryza – Jurata – Grzegorz Konkel, Mariusz Pieterwas
* Restauracja Kuchnia Polki – Poznań – Grzegorz Jan Szymaniewski, Dariusz Panek
* Hotel Crokus – Zakopane – Adam Smoter, Daniel Piotr Bzdyk
* Restauracja Moonsfera – Warszawa – Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak
* Hotel Monopol – Katowice – Szymon Lorenc, Michał Byrczek
* Radisson Blue – Wrocław – Jassin Aithaddow, Paweł Krawczyk
* Park Hotel – Olsztyn – Robert Wiśnicki, Bartosz Juszko
* Hotel Ambasador – Rzeszów – Grzegorz Bąk, Marcin Gątarski
* Hotel Haffner – Sopot – Marcin Mering, Michał Chojnacki
* Hotel Park Park Plaza – Wrocław – Łukasz Partyka, Michał Chrapowicz,
* Hotel Mazurkas – Ożarów Mazowiecki – Sylwia Bukała, Jarosław Kucharski
* Hotel Atrium – Warszawa – Sebastian Kornacki, Paweł Rumowski
* Zamek Dubiecko – Dubiecko – Krzysztof Bobola, Maciej Undziakiewicz

Na zwycięzców i uczestników konkursu czekają dyplomy i nagrody, ufundowane m.in. przez Wyborową SA, WBD GROUP STALGAST, LANTMANNEN, JOHNSON DIVERSEY, Miszczak, PORADNIK RESTAURATORA, NEWSGASTRO, HOTELARSTWO. Specjalną nagrodę ufundowała firma CONVOTHERM – jest nią 2-osobowa wycieczka do Monachium, połączona ze zwiedzaniem firmy oraz wspaniałym obiadem restauracji. Poradnik Restauratora jest jednym z patronów medialnych imprezy.