Lexus Hybrid Cuisine po raz pierwszy w Polsce | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Lexus Hybrid Cuisine po raz pierwszy w Polsce

11-13 kwietnia odbędzie się Lexus Hybrid Cuisine. Do Warszawy przyjedzie siedmiu szefów kuchni wyróżnionych w sumie aż dziesięcioma gwiazdkami Michelin.

Zaproszone gwiazdy kulinarnego świata to: Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima Peru), Zaiyu Hasegawa (Den**, Tokio, Japonia), Søren Selin (AOC**, Kopenhaga, Dania), Fredrik Berselius (Aska**, Nowy York, USA), Dani García (Dani Garcia Group**, Marbella, Hiszpania), Josean Alija (Nerua*, Bilbao, Hiszpania), oraz Jonathan K. Berntsen (Clou*, Kopenhaga, Dania). Szefowie mają łącznie 10 gwiazdek przewodnika Michelina, a ich restauracje znajdują się na liście The World’s 50 Best Restaurants S.Pellegrino.

Gospodarzami wydarzenia, prezentującymi kuchnię polską, będą szefowie kuchni pod przewodnictwem Roberta Trzópka (Bez Gwiazdek, Warszawa): Justyna Słupska-Kartaczowska (jadka, Wroclaw), Marcin Popielarz (Biały Królik, Gdynia), Jacek Grochowina (Nolita, Warszawa), Bartek Szymczak (Rozbrat 20, Warszawa), Paweł Pojawa (Sugar, Suwałki).

Impreza potrwa aż trzy dni. Pierwszego dnia odbędzie się konferencja prasowa dla polskich i zagranicznych mediów oraz Chef’s Creative Meeting dla szefów kuchni z dyskusjami m.in. na temat Europy Środkowo-Wschodniej jako destynacji turystyki kulinarnej oraz na temat gorących konceptów gastronomicznych. Dzień drugi to Gala Dinner z udziałem zaproszonych gwiazd, które zaserwują 8-daniowe menu degustacyjne. Bazując na polskich produktach – rybach, mięsach, dodatkach – przygotują dania charakterystyczne w swoje rodzime smaki. Dzień trzeci to Dzień Otwarty, który usatysfakcjonuje najbardziej wymagające podniebienia. Nie było dotychczas w Polsce tylu gwiazdkowych szefów, dostępnych dla szerokiej publiczności. Każdy kto zakupi bilet na Open Gourmet (sprzedaż rusza 15 marca), będzie miał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów. A to wszystko w Warszawie, bez konieczności podróżowania do Peru czy Japonii.

Organizatorem i sponsorem głównym wydarzenia jest Lexus Polska.

www.lexushybridcuisine.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
14 marca 2018

Podobne artykuły

McHappy Day wspiera rodziny hospitalizowanych dzieci

7 grudnia 2018

7 grudnia we wszystkich restauracjach polskiej sieci McDonald’s rusza charytatywna akcja McHappy Day. Jej celem jest pozyskanie środków na wsparcie działalności Fundacji Ronalda McDonalda. W tym roku wpływy z akcji zostaną przekazane na konto budowy drugiego w Polsce Domu Ronalda McDonalda. Zlokalizowana w Warszawie inwestycja, bezpłatny hotel dla rodzin hospitalizowanych dzieci realizowana będzie w bezpośrednim sąsiedztwie Szpitala Pediatrycznego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

przeczytaj całość

Bistro i Café w Blue City

7 grudnia 2018

Na terenie sklepu IKEA w warszawskim Blue City zostało otwarte Bistro i Cafe. – Chcieliśmy nie tylko zapewnić możliwość szybkiego zjedzenia posiłku lub zamówienia go na wynos, ale także stworzyć przyjemne otoczenie, w którym mogą się zrelaksować, odpocząć, czy napić się szwedzkiej kawy – mówi Tomasz Jachimczak, Country Commercial & Range Manager IKEA Food.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl