
Master Challenge by Schöller
Konkurs Master Challenge, który odbędzie się już po raz trzeci w ramach targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.) od pierwszej edycji przyciąga utalentowanych profesjonalnych cukierników oraz młode talenty: uczniów szkół gastronomicznych. Tematem konkursu jest kreatywny deser lodowy, a jego istotą kompozycja smaków i oryginalność. Do udziału w konkursie Master Challenge by Schöller zaproszeni są kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach, lodziarniach w całej Polsce oraz uczniowie szkół gastronomicznych z całego kraju. Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej oraz lodów i wysokiej jakości produktów mlecznych. Sponsorami konkursu są firmy Nestle Schöller i Debic.
Konkurs Master Challenge w 3. edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze. To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor.
Poradnik Restauratora będzie uczestniczył w tym wydarzeniu.
Galeria
Kategoria
WydarzeniaTagi
Master Challenge by SchöllerData dodania
16 kwietnia 2018Podobne artykuły
Sławomir Hahn: Po prostu daję z siebie wszystko
19 kwietnia 2018Rozmowa z Sławomirem Hahn, szefem kuchni w restauracji L'Entre Villes w Sopocie w związku z eventem Bartczak vs. Hahn w ramach Kitchen Art With The Greatest.
przeczytaj całośćKitchen Art With The Greatest w Sopocie
19 kwietnia 201820 kwietnia o godz. 18.30 w restauracji L’Entre Villes w Sopocie odbędzie się oficjalne zaprezentowanie wiosennej karty L’Entre Villes w ramach cyklu Kitchen Art With The Grestast. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
przeczytaj całośćWięcej w dziale
- Sławomir Hahn: Po prostu daję z siebie wszystko 19 kwietnia 2018
- Kitchen Art With The Greatest w Sopocie 19 kwietnia 2018