Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

Miejsce
Ustroń
Organizator
Leszek Makulski i Jan Sztefek
Data
11 sierpnia 2018

13. edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia w studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu. Zwycięzca konkursu nominowany jest do finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2-3 październik w Poznaniu.

Głównym celem konkursu jest kultywowanie, propagowanie, pogłębianie wiedzy o polskim mięsie jagnięcym i baranim oraz wyrobach z mleka owczego i owczarstwie. Uczestnicy konkursu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej w nowoczesnej aranżacji.

Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać drogą elektroniczną do 16 lipca na adres gastronomia@wp.pl. W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Leszek Makulski na adres gastronomia@wp.pl lub 601088262.

Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w finale konkursu zamieszczona będzie do dnia 19 lipca.

Organizatorzy konkursu to: Leszek Makulski tel. 601 088 262, gastronomia@wp.pl; Jan Sztefek tel. 606 317 880,  sztefek@ustron.pl, zwany Wielkim zbójnikiem Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim.

13. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny organizowane są przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Współorganizatorem konkursu jest miasto Ustroń, Dom Kultury „Prażakówka” oraz Gromada Górali na Śląsku Cieszyńskim. Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Burmistrz miasta Ustroń i Starosta Cieszyński.

Regulamin

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
4 czerwca 2018

Podobne artykuły

Puchar Polski Mięsa Drobiowego

23 listopada 2018

4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 1. Ogólnopolski Konkursu Kulinarny o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego. Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

przeczytaj całość

MADE Restaurant w Gdyni

9 listopada 2018

Lokalne spotkania liderów polskiej gastronomii w 2018 roku przebiegają pod wspólnym hasłem BĄDŹ TRZY KROKI PRZED I... ZARABIAJ. Precyzyjnie dobrani eksperci - praktycy już 28 listopada w Hotel Courtyard by Marriott w Gdyni, podczas prelekcji podzielą się swoimi sposobami, narzędziami i doświadczeniem. Kogo posłuchacie?

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl