Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru

Wydarzenia

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru

17 lutego 2017

Prawdziwa gratka dla ambitnych szefów kuchni, kucharzy i restauratorów, którzy szukają inspiracji i przełomowych pomysłów dla swoich lokali. Tego wydarzenia po prostu nie wypada przegapić – 28 lutego w Warszawie odbędą się Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru. Ten największy i najbardziej prestiżowy konkurs deserowy w Polsce jest skierowany dla branży HoReCa. Mistrzostwa odbywają się w ramach targów Expo Sweet, podczas specjalnego „Dnia Gastro”. Nie mogą w nich startować cukiernie, a wyłącznie lokale „słonej” gastronomii – restauracje, bary i hotele. Organizatorzy targów zdecydowali się przygotować konkurs adresowany specjalnie dla gastronomii, aby pokazać ogrom nowych możliwości i zastosowań, jakie w nowoczesnej kuchni mogą znaleźć produkty postrzegane dotychczas jako typowo cukiernicze. Wykorzystanie pomysłów prezentowanych podczas Expo Sweet na pewno może przynieść ogromną korzyść dla każdej restauracji, która stawia na oryginalność i wyjątkowość. Dziś klienci doceniają przede wszystkim klimat lokalu, a to można wypracować wyłącznie w oparciu o własną, unikalną ofertę. Jeśli komuś na tym zależy, koniecznie powinien odwiedzić halę przy ul. Marsa 56 w Warszawie w dniach 26 lutego-1 marca. Warto dodać, że także ci, którzy chcą po prostu rozszerzyć ofertę lokalu na przykład o własne lody, granitę, a nawet czekoladę (tak, tak, teraz już i na to są sposoby), z pewnością znajdą tu wszystko, co niezbędne. Bezpłatne wejściówki dla Czytelników Poradnika Restauratora można pobrać ze strony organizatora: www.exposweet.pl/rejestracja-goscia.