Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru - zgłoszenia do 31 grudnia | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru - zgłoszenia do 31 grudnia

19 lutego w Centrum Expo XXI w Warszawie odbędą się 6. Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru „Expo Sweet 2019”. Do udziału zapraszamy wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu.

Temat mistrzostw brzmi: A w tym roku temat dziki: czekolada i tropiki. Każdy zespół musi przygotować 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Dziesięć zostanie przedstawionych do oceny i degustacji dla jurorów, zaś dwa losowo wybrane będą przekazane fotografowi oraz publiczności. Gramatura całego deseru powinna zawrzeć się w granicach 80-120 gramów łącznie z dekoracjami (bez talerza).  Czas na przygotowanie prac wynosi 2 godziny (120 minut). Po tym czasie trzeba przerwać pracę i przedstawić do oceny jury Mistrzostw deser w takiej postaci, w której się znajduje. Dodatkowo zespół ma 15 minut na przygotowanie miejsca pracy (boksu konkursowego) i przekazanie przewodniczącemu jury receptury deseru, oraz 15 minut na posprzątanie boksu, czas ten nie wlicza się do 2 godzin, w ciągu których zespoły mają czas na przygotowanie prac konkursowych

Zespoły zgłaszające się do udziału w Mistrzostwach przesyłają dane startujących uczestników wraz z danymi do kontaktu oraz zdjęciami 3 deserów na adres: mistrzostwa@exposweet.pl, Zgłoszenia należy przesyłać korzystając z formularza, do którego link znajduje się na końcu regulaminu lub można go także pobrać ze strony www.exposweet.pl. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 31 grudnia 2018 r. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc zachęcamy do wcześniejszego przesyłania zgłoszeń.

Zespoły zakwalifikowane do Mistrzostw będą powiadamiane o kwalifikacji emailowo lub telefonicznie przez organizatorów. Końcową datę kwalifikacji ustala się na 7 stycznia 2019.

Organizatorem Mistrzostw jest EXPO SWEET EZIG – Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych. Patronami merytorycznymi Mistrzostw są - Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a także Trendy Chef Team.

Wszelkie pytania odnośnie regulaminu – mistrzostwa@exposweet.pl. Pytania można nadsyłać do dnia 4 lutego 2019.

regulamin

fot. exposweet

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
17 grudnia 2018

Podobne artykuły

Selgros Cash&Carry i Transgourmet zapraszają na Dzień Kuchni Rumuńskiej

22 lutego 2019

Dzisiaj w restauracji Brasserie w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą odbędzie się Dzień Kuchni Rumuńskiej, czyli pokaz kulinarny połączony z degustacją. Gotować będzie Laurentin Hairadin, zwycięzca rumuńskiego programu kulinarnego Arena Bucatarilor, w towarzystwie uczestników Masterchef Polska: Lorka Zediu i Gai Kuroń. Spotkanie poprowadzi Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Wydarzenie jest bezpłatne i otwarte dla wszystkich gości.

przeczytaj całość

Wystartował konkurs World Class 2019

22 lutego 2019

Ponad 10 000 barmanów na świecie będzie ubiegać się o przepustkę do 11. finału konkursu World Class. Po raz piąty do wyścigu dołączą barmani z Polski. Rekrutacja trwać będzie do 14 marca. Zwycięzca wyjedzie na zawody do światowej stolicy whisky czyli Szkocji.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl