Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017 - półfinał | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017 - półfinał

Miejsce
Poznań
Organizator
Unilever Food Solutions
Data
24 października 2018

24 października w Poznaniu odbędzie się półfinał 14. edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018. Tematem konkursu jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional.

16 najciekawszych receptur weźmie udział w rywalizacjach półfinałowych. Do ostatniego etapu przechodzi 10 uczestników, którzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej – 21 listopada. Nagrody w konkursie to: staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Kuchnia Polska wczoraj i dziś (I miejsce), mikser KitchenAid (II miejsce) i profesjonalne noże Dick (III miejsce).

Pełna lista półfinalistów konkursu:

Kacper Janik z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Filip Ziemiński z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Krzysztof Kowalski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Tobiasz Baluk z Technikum „Lider” w Lublinie

Arkadiusz Woźniak z Technikum „Lider” w Lublinie

Joanna Palińska z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu

Bartosz Gawlik z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu

Daniel Bauer z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Sienkiewicza w Łodzi

Jacek Darnowski z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Sienkiewicza w Łodzi

Wiktoria Giemska  z Branżowej Szkoły I Stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. Kijowskiej w Bydgoszczy

Tomasz Jarmolski z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Bielsku Białej

Dominik Wiśniewski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie

Bartosz Kowalczyk z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego przy ul. Zagórskiej w Kielcach

Emil Kasprzycki z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Małopolska Szkoła Gościnności w Myślenicach

Aleksandra Klóska z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu

Klaudia Miodowicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu

Osoba znajdująca się na liście rezerwowej to Anna Elsner z Technikum nr 2 przy ul. Szkolnej w Wodzisławiu Śląskim.

regulamin

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
29 sierpnia 2018

Podobne artykuły

FOODEXPO 2019 w Gdańsku

22 lutego 2019

29-31 maja w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym Amberexpo w Gdańsku po raz kolejny odbędą się Targi Spożywczo-Gastronomiczne FOODEXPO, największe targi branży spożywczo-gastronomicznej w Polsce północnej skierowane do profesjonalnego odbiorcy. Patronat honorowy nad targami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

przeczytaj całość

10. Sweettargi

21 lutego 2019

23-25 marca w Katowicach odbędą się 10. jubileuszowe Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie, które zaprezentują najnowsze światowe trendy i nowinki z branży. Dziesiąta edycja Sweettargów będzie pełna konkursów, pokazów i atrakcji.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl