Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 - finaliści | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 - finaliści

Znamy już nazwiska dziesięciu finalistów 14. edycji Ogólnopolskiego konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. 21 listopada finaliści będą walczyć o miano najlepszego, a tym samym o staż w restauracji z gwiazdką Michelin, udział w finale konkursu dla profesjonalistów Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś oraz pamiątkową statuetkę Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018.

24 października w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu odbył się półfinał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018. Wystartowało w nim 16 młodych kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych, wyłonionych w pierwszym etapie konkursu.

Zadaniem uczestników było przygotowanie 6 porcji dania głównego z indyka, z dodatkiem podrobów drobiowych oraz jednego z produktów  linii Knorr Professional.

Rywalizacja budziła spore emocje wśród uczestników i ich opiekunów. Każdy chciał pokazać siebie z jak najlepszej strony. Jury pod przewodnictwem Tomasz Purola było bardzo miło zaskoczone wysokim poziomem przygotowanych potraw. Oceniający jurorzy oraz kucharze, którzy odwiedzili nas tego dnia, zwrócili szczególną uwagę na zaskakująco dużą ilość zastosowanych technik kulinarnych, szacunek do produktów, czy ciekawych dodatków użytych do przygotowania dań.

Lista finalistów

Janik Kacper Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Jarmolski Tomasz Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

Giemska Wiktoria Branżowa Szkołą I stopnia Rzemiosła w Bydgoszczy

Kasprzycki Emil Małopolska Szkoła Gościnności w Myśleniachach

Klóska Aleksandra Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

Miodowicz Klaudia Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

Palińska Joanna Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

Wiśniewski Dominik Zespół Szkół Hotelarsko Gastronomicznych w Warszawie

Woźniak Arkadiusz Technikum „Lider” w Lublinie

Filip Ziemiński Zespół Szkól Gospodarczych w Rzeszowie

Konkurs oceniało jury w składzie: przewodniczący Tomasz Purol, członkowie jury Robert Skubisz, Konrad Birek, Paweł Salamon, Marek Furczyk, Łukasz Daszyński.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
9 listopada 2018

Podobne artykuły

Veganmania w Warszawie

15 listopada 2018

Festiwal inicjatyw wegańskich - Veganmania po raz pierwszy od kilku lat zagości w stolicy. Wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 25 listopada w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich przy ul. Brackiej 25. Event organizowany jest przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki i ma na celu promocję roślinnego stylu życia.

przeczytaj całość

Czystość w restauracji

15 listopada 2018

Otwierając własną restaurację zastanawiamy się, co tak naprawdę przyciągnie i przekona do nas klientów. Czy będzie to profil samego miejsca, wyróżniające się menu czy też lokalizacja - mówi Monika Leśniak, manager restauracji L’Entre Villes w Sopocie.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl