Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Gratin z batatów

14 listopada 2018

Po frytkach z batatów przyszedł czas na kolejne słodkie produkty w portfolio Aviko. Na rynku pojawiły się gratiny ze słodkich ziemniaków w dwóch wariantach: opakowaniu zawierającym 14 sztuk o masie 75 g każda oraz opakowaniu do systemu Gastro Norm.

przeczytaj całość

25 października – Światowy Dzień Makaronu

24 października 2018

Okazji do świętowania jest wiele – rodzinne spotkania, urodziny, romantyczne kolacje we dwoje, kolorowe kinderbale czy domówki ze znajomymi. A co można świętować każdego roku 25 października – i to na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem. Oto inspiracje od Lubelli na każdą okazję i dla każdego.

przeczytaj całość

Fanex wprowadził wegański sos majonezowy

10 sierpnia 2018

Fanex wprowadził na rynek wegański sos majonezowy VEGA MAJO. Nowy, unikalny produkt nie zawiera konserwantów, barwników oraz aromatów i otrzymał towarowy znak jakości V-Label, który jest uznaną i chronioną międzynarodową marką obejmującą produkty wegetariańskie i wegańskie.

przeczytaj całość

Hochland BURGER & TOAST

10 sierpnia 2018

Ser gruby w plastrach Hochland BURGER & TOAST to specjalny gatunek sera – Cagliata, w formie grubych plastrów. Pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i czyli taki, jaki powinien być idealny ser podawany na ciepło.

przeczytaj całość

Nowy Winiary Sos Czosnkowy

7 sierpnia 2018

Nowy Winiary Sos Czosnkowy to wyjątkowe i dobrze wyważone połączenie czosnku, soli i przypraw, które stanowi niezastąpiony dodatek do pieczonych ziemniaków, grillowanych warzyw oraz mięs z rusztu.

przeczytaj całość

Jaja z wolnego wybiegu od Bidfood Farutex

7 sierpnia 2018

Jaja z wolnego wybiegu (tzw. „jedynki”) w rozmiarze M i L jaja z chowu ściółkowego w rozmiarze L trafiły właśnie do oferty Bidfood Farutex pod marką Kotlina Natury.

przeczytaj całość

Piekielnie ostre papryczki chili w ofercie Makro

7 sierpnia 2018

W hurtowniach sieci Makro Polska znaleźć można szeroki wybór świeżych papryczek chili o różnych poziomach pikantności, do których dołączyły właśnie odmiany Carolina Reaper i Trinidad Scorpion, czyli najostrzejsze papryki wg Księgi Rekordów Guinnessa.

przeczytaj całość

Kolorowa stal ozdobi każdą restaurację

7 sierpnia 2018

Na powodzenie lokalu gastronomicznego składa się kilka czynników, a w tym smaczna kuchnia, przyjemna atmosfera, ale także ciekawy projekt wnętrz, który pomoże wyróżnić się na tle konkurencji.

przeczytaj całość

Sprinter – wszechstronny i online

6 sierpnia 2018

Nowy Mercedes-Benz Sprinter oferuje znacznie więcej niż zwykły pojazd dostawczy. Trzecia generacja pioniera segmentu może funkcjonować online. Dostępne z pokładu usługi Mercedes PRO umożliwiają stałą łączność między centralą, kierownikiem floty a kierowcą oraz nadzór nad pojazdem i jego eksploatacją.

przeczytaj całość

Cisowianka Perlage

4 sierpnia 2018

Cisowianka Perlage to wyjątkowa naturalna woda mineralna o musowaniu przypominającym najlepsze wina musujące. Dzięki swoim drobnym bąbelkom jest lubiana zarówno przez miłośników wód gazowanych jak i przez tych, którzy preferują wodę niegazowaną. Wspaniale poprawia odczuwanie smaku dań i win. Cisowianka Perlage dostępna jest zarówno w eleganckich szklanych butelkach jak i w modnej puszce.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl