Pomorskie Potyczki Kulinarne już 25 kwietnia | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Pomorskie Potyczki Kulinarne już 25 kwietnia

25 kwietnia w hotelu Primavera w Jastrzębiej Górze odbędą się 15. Pomorskie Potyczki Kulinarne. Organizatorem konkursu jest szef kuchni Dariusz Gwiazda.

Potyczki Kulinarne przez lata zdobyły statut konkursu ogólnopolskiego, jego celem jest popularyzacja kuchni nowoczesnej oraz integracja środowiska gastronomicznego.

Tematem przewodnim będzie dzikie ptactwo. Zawodnicy muszą przygotować danie główne z dowolnie wybranego ptactwa dzikiego i wykorzystać produkty z oferty firm sponsorskich: Nestle, Bonduelle, Bidfood Farutex.

Konkursowe dania serwowane będą na porcelanie firmy Dajar. Stanowiska konkursowe wyposaża firma Dora-Metal, Kromet.

Uroczysta gala oraz wręczenie statuetki Potyczek Kulinarnych odbędzie się w sali bankietowej hotelu Primavera o godz. 19.

Osoby zainteresowane noclegiem od 24-26 kwietnia proszone są o kontakt z recepcją, na hasło Potyczki Kulinarne otrzymają 30% rabatu.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Lista uczestników konkursu:

Maciej Żmijewski – Warchlak Art Pub w Ełku

Tomasz Sowiński – Restauracja Pasja w Gorzowie Wielkopolskim

Kornel Winiarski – Tristan Hotel* SPA w Kątach Rybackich

Artur Lenczewski – Pięć Dębów w Supraślu

Jan Cup – Hotel Kossak Restauracja Cafe Oranżeria w Krakowie

Mateusz Tutkowski – Restauracja Śliwka w Kompot w Sopocie

Karolina Lindstadt – Restauracja Otwarta w Gdańsku

Tomasz Grota – Piroman Steak House w Sopocie

Arkadiusz Berezowski – Hanza Pałac Wellnes SPA w Rulewie

Bartosz Zwolankowski – Restauracja Correze w Gdańsku

Karol Radtke – Restauracja Primavera w Jastrzębiej Górze

Marcin Stadler – River Style SPA w Redzie

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
16 kwietnia 2018

Podobne artykuły

Sławomir Hahn: Po prostu daję z siebie wszystko

19 kwietnia 2018

Rozmowa z Sławomirem Hahn, szefem kuchni w restauracji L'Entre Villes w Sopocie w związku z eventem Bartczak vs. Hahn w ramach Kitchen Art With The Greatest.

przeczytaj całość

Kitchen Art With The Greatest w Sopocie

19 kwietnia 2018

20 kwietnia o godz. 18.30 w restauracji L’Entre Villes w Sopocie odbędzie się oficjalne zaprezentowanie wiosennej karty L’Entre Villes w ramach cyklu Kitchen Art With The Grestast. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl