Pomorskie Potyczki Kulinarne – zgłoszenia do 31 marca

Wydarzenia

Pomorskie Potyczki Kulinarne – zgłoszenia do 31 marca

25 lutego 2019

„Dorsz Bałtycki oraz policzki z dorsza” to temat i zadanie konkursowe uczestników 16. edycji Pomorskich Potyczek Kulinarnych. Konkurs dla kucharzy profesjonalnych odbędzie się 26 kwietnia w nadmorskim obiekcie Primavera Jastrzębia Góra. Zgłoszenia można nadsyłać do 31 marca. Uczestnicy konkursu będą mogli się ubiegać o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Kucharze, którzy wezmą udział w konkursie będą musieli przygotować danie główne (6 porcji) i będą mieli na to 1 godzinę 30 minut. Do konkursu zakwalifikowanych zostanie 12 kandydatów wśród zgłoszonych kucharzy pracujących na co dzień w lokalach gastronomicznych, bez względu na rodzaj lokalu i lata praktyki w zawodzie.

16. Pomorskie Potyczki Kulinarne odbędą się w ramach Primavera Food Days odbywającego się w Primavera Jastrzębia Góra. Oprócz strefy wystawców, odbędą się również ciekawe prelekcje i pokazy. Pierwszego dnia odbędzie się konkurs dla uczniów – 2. Turniej Kulinarny Prima Zdrowie, który ma na celu wyłonienie nowego talentu kulinarnego Polski północnej. Event uświetni swoją obecność Gwiazda Kulinarna, która zostanie ujawniona już za 2 tygodnie.

Uczestników obu konkursów oceni profesjonalne jury gwarantujące zachowanie wysokiego poziomu konkursu. Przewodniczącym jury, podobnie jak w roku ubiegłym, będzie Tomasz Szymański.

Zwycięzcy 16. Pomorskich Potyczek Kulinarnych ogłoszeni zostaną po konkursie 26 kwietnia podczas uroczystej, wieczornej Gali w sali bankietowej  Primavera Jastrzębia Góra.

Organizatorem konkursu jest Dariusz Gwiazda, szef kuchni Primavera Jastrzębia Góra a gospodarzem eventu Primavera Jastrzębia Góra.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 31 marca. Zgłoszenia należy wysłać mailowo na adres: dariusz.gwiazda@primaveraspa.pl

REGULAMIN