Poznańscy Kucharze Razem – Polska Kulinarnie Niepodległa | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Poznańscy Kucharze Razem – Polska Kulinarnie Niepodległa

11 listopada w hotelu Puro w Poznaniu odbędzie się już ósma edycja Poznańskich Kucharzy Razem. Tym razem gospodarzem będzie Sergiusz Hieronimczak, szef kuchni restauracji Nifty No. 20.

Tematem przewodnim kolacji będą dania polskiej kuchni na przestrzeni wieku, które przygotują czołowi kucharze poznańskiej sceny gastronomicznej.

Sergiusz Hieronimczak Top Chef Polska – szef kuchni Nifty No. 20, Puro Hotels

Patryk Dziamski Top Chef Polska – szef kuchni restauracja Aroma by Patryk Dziamski

Jakub Kasprzak - szef kuchni restauracja Lumière, Best Western Hotel Edison

Michał Kuter - szef kuchni restauracja A nóż widelec

Tomasz Purol Top Chef Polska - szef kuchni Blow Up Hall 5050 Hotel

Dawid Łagowski - szef kuchni restauracji Destylarnia Pałac Mierzęcin

Jakub Ignyś - szef kuchni Magazyn Food Concept

Mateusz Mikuła - szef kuchni The Time, Młyńska12

Tomasz Zdrenka - szef kuchni restauracje Garden City

Dominik Narloch - szef kuchni restauracja Cucina

Gościnnie:

Miłosz Kowalski – szef kuchni Halicka Eatery&Bar, Puro Hotels

Michał Kozłowski, Bartosz Fabiś – laureaci drugiego miejsca w tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski – Nifty No. 20, Puro Hotels.

Gospodarzem wieczoru będzie Sergiusz Hieronimczak, szef kuchni restauracji Nifty No. 20, a prowadzącym spotkanie – Hubert Gonera z Landbrand.

 

MENU

AMUCHE BOUCHE – Michał Kozłowski i Bartosz Fabiś

PRZYSTAWKA 1 – Patryk Dziamski / Miłosz Kowalski(gościnnie)

pstrąg

PRZYSTAWKA 2 – Tomasz Purol / Dawid Łagowski, Pałac Mierzęcin jeleń

ZUPA – Tomasz Zdrenka / Mateusz Mikuła

rosół z dzikiego ptactwa

DANIE GŁÓWNE 1 – Sergiusz Hieronimczak / Jakub Ignyś

jesiotr

DANIE GŁÓWNE 2 – Jakub Kasprzak / Michał Kuter

gęś

DESER – Dominik Narloch

rogal św. Marcina.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
9 listopada 2018

Podobne artykuły

Veganmania w Warszawie

15 listopada 2018

Festiwal inicjatyw wegańskich - Veganmania po raz pierwszy od kilku lat zagości w stolicy. Wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 25 listopada w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich przy ul. Brackiej 25. Event organizowany jest przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki i ma na celu promocję roślinnego stylu życia.

przeczytaj całość

Czystość w restauracji

15 listopada 2018

Otwierając własną restaurację zastanawiamy się, co tak naprawdę przyciągnie i przekona do nas klientów. Czy będzie to profil samego miejsca, wyróżniające się menu czy też lokalizacja - mówi Monika Leśniak, manager restauracji L’Entre Villes w Sopocie.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl