Sfinks Polska - operacyjne wdrożenie umowy z Grupą Żywiec | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Sfinks Polska - operacyjne wdrożenie umowy z Grupą Żywiec

Sfinks Polska, spółka zarządzająca restauracjami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, wprowadziła w swoich sieciach piwa alkoholowe i bezalkoholowe Grupy Żywiec. Oznacza to operacyjne wdrożenie umowy podpisanej w kwietniu 2018 r., w wyniku której Grupa Żywiec będzie głównym dostawcą tych produktów do sieci Sfinksa w kolejnych latach.

- W ramach długofalowej współpracy z Grupą Żywiec, w naszych restauracjach pojawiły się produkty z portfolio tego partnera. Pod hasłem „Smakuj Ż w restauracjach Sphinx” proponujemy też klientom wybrane warianty piwa Żywiec w zestawach z daniami. Jesteśmy przekonani, że przełoży się to na uatrakcyjnienie oferty dla naszych gości - komentuje Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska.

Sfinks Polska i Grupa Żywiec współpracują ze sobą od 2017 roku, kiedy Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce pod szyldem Piwiarnia Warki. W kwietniu tego roku spółki podpisały wieloletnią umowę w zakresie dostaw produktów z oferty Grupy Żywiec m.in. do restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK. W efekcie asortyment piw jest teraz bardziej różnorodny. Od połowy listopada w lokalach sieci Sfinks Polska dostępne są piwa marek Żywiec (w wariantach Lager, Białe, APA, Porter), Heineken i Desperados oraz Dziki Sad. W ramach „Strefy Zero” na klientów czekają piwa bezalkoholowe Żywiec 0.0% i Warka Radler 0.0% w trzech smakach.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
4 grudnia 2018

Podobne artykuły

Szef kuchni z gwiazdkami Michelin otworzy lokal w Gdańsku

14 grudnia 2018

Paco Pérez, szef kuchni nagrodzony sześcioma gwiazdkami Michelin w czterech europejskich restauracjach poprowadzi restaurację na 33. piętrze Olivia Star, najwyższego budynku kompleksu Olivia Business Centre w Gdańsku. Otwarcie Arco by Paco Pérez zaplanowano na przyszły rok.

przeczytaj całość

L'Art de la cuisine Martell - zgłoszenia do 15 lutego

13 grudnia 2018

01-03 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn **** odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2019. Konkurs ten nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl