Targi  Expo Sweet już w sobotę

Newsy

Targi Expo Sweet już w sobotę

18 lutego 2015

Jeśli jesteś, restauratorem, kucharzem, baristą lub prowadzisz punkt gastronomiczny, koniecznie zapisz sobie datę 24 lutego 2015 oraz miejsce – targi Expo Sweet ul. Marsa 56C w Warszawie. Tego dania odbędą się Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru Gastronomicznego. Imprezie patronuje World Chefs Association (d. WACS), Fundacja Szefów Kuchni, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Trendy Chef. Publiczność będzie mogła śledzić na bieżąco przebieg rywalizacji, podpatrywać prace najlepszych i czerpać pomysły dla swoich lokali. Po zakończeniu zmagań, zwycięzcy otrzymają atrakcyjne nagrody pieniężne i rzeczowe.

W tym roku organizatorzy Expo Sweet zdecydowali się poświęcić cały dzień targów specjalnie dla potrzeb przedstawicieli gastronomii, którzy chcą poznać możliwościach, jakie daje sektorowi HORECA branża cukiernicza i jej specyficzne produkty. A możliwości te są bardzo szerokie, począwszy od produktów, które można wykonać używając tylko wody i miksera, aż po produkty wymagające profesjonalnej wiedzy i doświadczenia kucharskiego. Ponadto na Expo Sweet można znaleźć niezmierzone pokłady inspiracji, pomysłów i rozwiązań, które mogą przełożyć się na gotówkę w Państwa lokalu, a po gotówkę zawsze warto się pofatygować.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym targów. Zatem każdy, kto przyjdzie na Expo Sweet z egzemplarzem Poradnika Restauratora otrzyma w recepcji centralnej bezpłatną dwuosobową wejściówkę. Organizatorzy obiecali, że nawet ci, spośród naszych Czytelników, którzy zapomną swojego egzemplarza, także wejdą bezpłatnie po okazaniu wizytówki firmowej i powołaniu się na ten artykuł. Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia Expo Sweet w dniach 22-25 lutego, a szczególnie rekomendujemy wtorek, 24 lutego, który specjalnie poświęcono tematom gastronomicznym. Szczegółowy program znajdą Państwo na www.exposweet.pl.