Targi Mazury HoReCa w kwietniu | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Targi Mazury HoReCa w kwietniu

Miejsce
Ostróda
Organizator
Expo Mazury
Data
17 kwietnia 2018

W kwietniu już po raz trzeci Ostróda stanie się na chwilę „kulinarną stolicą Polski”. W dniach 17-18.04.2018 W Expo Mazury odbędzie się największe wydarzenie w branży HoReCa w północno-wschodniej Polsce: targi Mazury HoReCa. Przedstawiciele branży hotelarskiej, gastronomicznej i cateringowej spotkają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów i usług gastronomicznych.

Wyróżnikiem branżowej formuły targów Mazury HoReCa są krótkie spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi – podczas Mazury HoReCa 2017 profesjonalnych kupujących było prawie stu, a spotkania zaowocowały wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi. Taka formuła targów gwarantuje wystawcom precyzyjne dotarcie do kontrahentów zainteresowanych ich produktami i usługami. Profesjonalnymi kupującymi są reprezentanci restauracji, obiektów gastronomicznych, hoteli, firm cateringowych, piekarni, cukierni i lodziarni.

Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Po raz trzeci uczniowie i profesjonaliści zmierzą się w konkursach „Master Challenge”, „Drób na Polskim Stole” i „Gęsina w Restauracji” (w kwietniu 2017 uczestnicy walczyli o obronę tytułów z pierwszej edycji). Pojawi się także nowy konkurs kierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego, który objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów z najlepszymi lokalnymi produktami z całej Polski.

Podjęta w 2017 roku inicjatywa rozszerzenia tematyki targów o cukiernictwo i piekarstwo spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem, będzie zatem kontynuowana w kolejnej edycji, ze względu na duże zainteresowanie branży.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, w targach Mazury HoReCa 2018 wezmą udział znani szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, uczniowie kierunków gastronomicznych, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
31 października 2017

Podobne artykuły

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

21 marca 2019

21-22 czerwca w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw odbędzie się 11. edycja konkursu kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.

przeczytaj całość

Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego

21 marca 2019

7 czerwca w Ostoi Chobienice k. Zbąszyna odbędzie się 6. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego. Zwycięzca konkursu otrzyma tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2019 oraz nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl