Targi Poznań Vision 2018 przygotowane ze smakiem? Tak, Chef! | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Targi Poznań Vision 2018 przygotowane ze smakiem? Tak, Chef!

Chefs Culinar świętuje! Zorganizowane przez firmę targi okazały się wielkim sukcesem. Klienci z całego kraju odwiedzili poznańską halę widowiskowo-sportową Arena, która 26 i 27 września zamieniła się w wielką platformę wiedzy i smaków. Przed mikrofonem w roli prowadzącej stanęła znana i lubiana blogerka oraz miłośniczka zdrowego stylu życia Daria Ładocha.

Walka o tytuł Mistrza

Pierwszy dzień upłynął pod znakiem konkursu kulinarnego Chefs Culinar Cup. Sześcioro finalistów walczyło o tytuł Mistrza Chefs Culinar, nagrody pieniężne i rzeczowe oraz prestiżowy staż w restauracji Amber Room. Przygotowane propozycje oceniło profesjonalne jury: Robert Skubisz (przewodniczący), Maciej Rosiński (wiceprzewodniczący) i Paweł Oszczyk (gość specjalny). Największe wrażenie wywarły na nich potrawy przygotowane przez Radosława Loranca (I miejsce), Kajetana Buszewicza (II miejsce) i Wiktora Bałdygę (III miejsce). Uczestnicy wykonali finałowe dania z dzikiej kaczki, ziemniaków truflowych, czerwonych porzeczek i chrzanu. Wymagające składniki nie zbiły ich z tropu.

Tysiące produktów od ręki

Odwiedzający targi mogli poznać szeroką gamę artykułów oferowanych przez Chefs Culinar. Nie zabrakło stoisk z markami własnymi – wysokiej jakości mięsem i wykwintnymi potrawami convenience. Dużym zainteresowaniem cieszyła się strefa win, w której specjaliści zdradzali tajniki szlachetności trunków. Chętnie odwiedzano stoiska z produktami non-food: nożami, zastawami i odzieżą kucharską. Uwagę przyciągała także artystyczna kompozycja Sous Fresh. Owocowo-warzywna wyspa w centrum hali wyglądała imponująco.

Gotowanie na scenie

Czwartek należał do jurorów i doradców Chefs Culinar Polska, którzy od samego rana prezentowali swój warsztat na pokazach kulinarnych. Chętnie dzielili się wiedzą i doświadczeniem. Obserwatorzy mieli niepowtarzalną okazję poznać know-how najzdolniejszych szefów kuchni w Polsce. Przez dwa dni goście próbowali także dań przygotowanych przez szefa kuchni Dark Restaurant®. W specjalnie przyciemnionym pomieszczeniu kosztowali przystawek i deserów serwowanych przez obsługę w noktowizorach.

Uczta dla ducha

Część bankietową uświetnił pokaz przygotowania sushi oraz występ zespołu Audiofeels. Część artystyczną zakończył stand-up niekwestionowanego specjalisty od wywoływania uśmiechów  Bartosza Gajdy z kabaretu Łowcy.B.

Promocje zawsze w cenie

Organizator zadbał o sprzedażowy charakter targów. Na miejscu można było skorzystać ze specjalnie przygotowanej oferty promocyjnej, dostępnej wyłącznie dla klientów dostawcy. Warto współpracować z Chefs Culinar.

Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
10 października 2018

Podobne artykuły

W służbie przyszłym pokoleniom

19 października 2018

20 października już po raz czternasty na całym świecie obchodzony będzie Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni (International Chefs Day), ustanowiony przez dr. Billy Gallaghera w 2004 r., wybitnego lidera, mentora i ówczesnego prezydenta Stowarzyszenia WACS/WorldChefs - mówi Joanna Ochniak, przewodnicząca Komitetu obchodów Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

przeczytaj całość

Książę Karol przekazał pieniądze na Tatarską Jurtę

19 października 2018

Książę Karol przekazał pieniądze Dżanettcie Bogdanowicz, której restauracja Tatarska Jurta spaliła się w nocy z 30 kwietnia na 1 maja. Do pieniędzy dołączony był list ze słowami wsparcia. Nie ujawniono kwoty, którą książę przekazał restauratorce – informuje The National.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl