Wege Festiwal w Gdańsku | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Wege Festiwal w Gdańsku

Miejsce
Gdańsk
Organizator
Wege Festiwal
Data
6 października 2018

6 i 7 października w Gdańsku odbędzie się święto miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej! Wege Festiwal zawita do Centrum Stoczni Gdańskiej, zrzeszając kilkudziesięciu mistrzów roślinnej sztuki kulinarnej z całej Polski. Co więcej - na uczestników czekać będzie potężna dawka wiedzy na temat diety bezmięsnej, a także inne atrakcje. To najlepsza okazja, żeby poznać nowe smaki i zainspirować się barwną i zdrową kuchnią roślinną.

Wydarzeniu towarzyszyć będzie cykl wykładów, które poprowadzą eksperci i pasjonaci zdrowego stylu życia:

Sobota

14.00 - 15.00 Mamo, Tato jestem wege! - VegeLovers

15.30 - 16.30 Siłownia i weganizm. Jak to połączyć? Adam Kuncicki

17.00 - 18.00 Dieta roślinna w praktyce. Iwona Kibil - dietetyk

Niedziela:

12.30 - 13.30 Dieta roślinna w żywieniu dzieci. Iwona Kibil - dietetyk

14.00 - 15.00 Top 10 roślinnych asów dietetycznych. Michał Płachciński Spindoctor

15.30 - 17.00 Spotkanie z Vegenerat Biegowy

 

Wege Festiwal to największe w Polsce targi kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, które odbędą się w różnych miastach Polski. Jest to jedyne miejsce, w którym zestawionych zostaje tak wiele rozmaitych dań i produktów. To nie tylko dobra okazja do spotkania ze znajomymi, ale także do spróbowania zróżnicowanej kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Wege Festiwal odbędzie się w: Łodzi, Katowicach, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Wrocławiu, Bydgoszczy i Katowicach.

Po więcej informacji zapraszamy na profil Wege Festiwal na Facebook'u

https://www.facebook.com/events/482107048931501/

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
1 października 2018

Podobne artykuły

Puchar Polski Mięsa Drobiowego

23 listopada 2018

4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 1. Ogólnopolski Konkursu Kulinarny o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego. Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

przeczytaj całość

MADE Restaurant w Gdyni

9 listopada 2018

Lokalne spotkania liderów polskiej gastronomii w 2018 roku przebiegają pod wspólnym hasłem BĄDŹ TRZY KROKI PRZED I... ZARABIAJ. Precyzyjnie dobrani eksperci - praktycy już 28 listopada w Hotel Courtyard by Marriott w Gdyni, podczas prelekcji podzielą się swoimi sposobami, narzędziami i doświadczeniem. Kogo posłuchacie?

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl