Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego

Miejsce
Poznań
Organizator
Joanna Ochniak, Dominik Brodziak, Barbara Surma i Tomasz Purol oraz FPMS
Data
8 czerwca 2018

8 czerwca w poznańskim hotelu Puro odbędzie się 5. edycja konkursu Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego. Mogą w nim uczestniczyć kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych z całej Wielkopolski oraz kucharze urodzeni w Wielkopolsce, a pracujący w zakładach gastronomicznych w kraju i za granicą. Zadaniem konkursowym będzie przygotowanie 7 porcji dania głównego bazującego na wielkopolskiej wołowinie rostbef lub oko rozbratla (jeden element do wyboru) drożdżach oraz szparagach. Zwycięzca otrzyma nominację do finału KPP 2018.

Lista uczestników:

Artur Szwacki z restauracji Flavoria w hotelu Andersia w Poznaniu

Marcin Borowczyk z restauracji Blow Up Hall w Poznaniu

Sylwester Owczarek z restauracji w Pałacu Tłokinia

Kajetan Świokła z restauracji w hotelu DeSilva Premium w Poznaniu

Jakub Vogt z restauracji Rządcówka w Ostoja Chobienice

Carlos Contreras Hernandez z Bistro cafe&tapas Carlos Contreras w Krotoszynie

Sławek Popiak z restauracji Wine bar Mielżyński w Poznaniu

Mikołaj Sobora z restauracji Lumière Restaurant&Wine w hotelu Edison w Baranowie

Łukasz Daszyński z restauracji Autentyk – Kuchnia i ludzie w Poznaniu

Marcin Owsianny z restauracji Panorama w hotelu HP Park w Poznaniu

Arkadiusz Marcisz z restauracji w hotelu Wawrzyniak w Krotoszynie

Bartłomiej Tota z restauracji Bee Jay’s w Poznaniu

Rezerwowy: Adam Jop z restauracji Mus Bar&View w Poznaniu.

 

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
23 maja 2018

Podobne artykuły

5. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro

7 czerwca 2018

14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego - Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja konkursu kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Konkurs w kategorii kucharze profesjonalni nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

przeczytaj całość

Noc Restauracji 2018 – Smaki Polski.

5 czerwca 2018

Noc Restauracji zmienia formułę i staje się formatem ogólnopolskim. 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie kuchni podawać będą własne interpretacje polskich smaków.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl