Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Made Restaurant Wrocław

25 września 2018

Po wiosennych spotkaniach w Poznaniu i Krakowie, przyszedł czas na jesienną odsłonę projektu. Już 29 października we Wrocławiu spotkają się ci spośród przedstawicieli branży Horeca na Dolnym Śląsku, którzy chcą być 3 kroki przed innymi i… zarabiać. Biznesowa platforma gastronomiczna Made Restaurant to przestrzeń wymiany wiedzy, inspiracji i doświadczeń między liderami branży hospitality w kluczowych regionach w Polsce. Partnerem organizacyjnym wydarzenia został hotel Double Tree by Hilton.

przeczytaj całość

Sieć SO! Coffee planuje otwarcie nowych lokali

25 września 2018

90% Polaków nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki kawy. Coraz częściej jej picie traktujemy jak rytuał, chwilę relaksu lub pretekst do spotkania ze znajomymi. Jest więc zapotrzebowanie na kawiarnie. Sieć SO! Coffee planuje otwarcie nowych lokali w Szczecinie, Trójmieście, Poznaniu, Zielonej Górze i Rzeszowie.

przeczytaj całość

Odra Pak skróci czas obsługi klientów

25 września 2018

Konsorcjum Handlowe Odra Pak, największy dystrybutor opakowań i wyposażenia dla branży HoReCa, rozpoczęło budowę Magazynu Centralnego. Inwestycja pozwoli na kilkakrotne zwiększenie możliwości logistycznych i rozszerzenie oferty produktów przyjaznych środowisku.

przeczytaj całość

Berton, Camastra i Borys przygotują mistrzowską kolację

24 września 2018

Już 5 października, w Zamku Topacz pod Wrocławiem, odbędzie się wydarzenie, które nie może ujść uwadze żadnego miłośnika dobrej kuchni. Pod dachem zamkowej restauracji spotkają się prawdziwi Mistrzowie – utytułowani i odznaczeni gwiazdkami Michelin szefowie kuchni Andrea Camastra oraz Andrea Berton. Razem z gospodarzem, szefem kuchni Rafałem Borysem, przygotują dla gości Zamku Topacz 7-daniową kolację na miarę arcydzieła.

przeczytaj całość

Piotr Piotr Kamieniczny jurorem KPP

24 września 2018

Już tylko 8 dni pozostało do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Czas na prezentację kolejnego jurora, a jest nim Piotr Kamieniczny, który jest szefem kuchni w Al Maha Luxury Collection Desert Resort & SPA w Dubaju.

przeczytaj całość

Charytatywna kolacja z Top Chef’ami

24 września 2018

29 września w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbędzie się kolacja charytatywna z Top Chef’ami. 100% dochodu z tego spotkania trafi bezpośrednio do Fundacji Sedeka i przeznaczone zostanie na rehabilitację Michała Szymke, aby mógł ponownie samodzielnie chodzić.

przeczytaj całość

Targi Smaki Regionów w Poznaniu

24 września 2018

Tegoroczna edycja targów Smaki Regionów będzie kusić zapachem i smakiem również dzięki scenie kulinarnej. Gościem specjalnym wydarzenia będzie Mateusz Gessler. Nie zabraknie także szefów kuchni z lokalnych restauracji, którzy będą przygotowywać dania w oparciu o produkty regionalne i tradycyjne. Tematem przewodnim będzie m.in. przygotowywanie kiełbasy wielkopolskiej białej parzonej, wpisanej w ubiegłym roku na listę nazw produktów chronionych na terenie Unii Europejskiej, oraz dań, dla których będzie kluczowym produktem.

przeczytaj całość

Kongres Szefów Kuchni już w październiku

24 września 2018

Tegoroczna edycja, po raz pierwszy odbędzie się w EXPO XXI czyli praktycznie w centrum Warszawy. Data Kongresu zaplanowana jest na 9 października. Obserwując rosnącą z roku na rok frekwencję i duże zainteresowanie wydarzeniem, organizatorzy przewidują udział nawet 2.000 szefów z całej Polski. Dlatego Sala Plenarna będzie przygotowana na ok. 1000 słuchaczy. Jednocześnie wielkość powierzchni prezentacyjnej dla firm została ograniczona.

przeczytaj całość

The Best Chefs Awards w Mediolanie

24 września 2018

01 października w Mediolanie odbędzie się gala The Best Chef Awards. Udział w niej weźmie elita szefów kuchni z całego świata. Najwięcej, bo aż 55 szefów kuchni pochodzi z Francji, 47 z Włoch, 20 z Japonii. Także Polska ma swoich dwóch reprezentantów, a są nimi Wojciech Modest Amaro/ Atelier Amaro – Warszawa oraz Marcin Popielarz/ Biały Królik – Gdynia.

przeczytaj całość

Targi przygotowane ze smakiem? Tak, Chef!

21 września 2018

Już 26 i 27 września poznańska Hala Widowiskowo-Sportowa Arena przemieni się w kulinarne centrum miasta. Wszystko za sprawą piątej edycji targów Poznań Vision organizowanych przez Chefs Culinar. Gospodarzem imprezy będzie Daria Ładocha – popularna i lubiana pasjonatka zdrowego stylu życia, niekwestionowana specjalistka od kuchni tajskiej.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl